Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

0

Συμμετοχή στην Ομάδα μας

Η Ομάδα Περιεκτικής Δημοκρατίας Αθήνας (Ομάδα ΠΔ Αθήνας) είναι τοπικός πυρήνας του Ελληνικού Δικτύου ΠΔ. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι όλα τα μέλη της ομάδας μας αποδέχονται καταρχήν τους Στόχους της Περιεκτικής Δημοκρατίας. Σε παροτρύνουμε να τους μελετήσεις!

Η ομάδα μας κάνει τακτικές συναντήσεις καθώς και συμμετέχει σε διάφορες δράσεις, τοπικές και κεντρικές, στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου με στόχο τη διάδοση του προτάγματος και το βασικότερο, το χτίσιμο θεσμών ΠΔ, ξεκινώντας εδώ και τώρα. Όλα τα μέλη μας προσφέρουν πρακτική και θεωρητική δουλειά ανάλογα με τις δυνατότητες τους.

Αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος της ομάδας ΠΔ Αθήνας και να βοηθήσεις κι εσύ ενεργά στην προσπάθεια μας μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί μας σε αυτό το email: [email protected]

Παράλληλα με τους "Στόχους μας" και για την καλύτερη κατανόηση τους, σε παροτρύνουμε να μελετήσεις κάποιες από τις βασικές μας αναλύσεις και εξήγηση εννοιών που υιοθετούμε και χρησιμοποιούμε στις συζητήσεις μας, εστιάζοντας για αρχή στις παρακάτω πηγές όπου θα βρεις βασικά εισαγωγικά γραπτά και βίντεο για το πρόταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας:

 1. Τι είναι η Περιεκτική Δημοκρατία; (Μια πρώτη πολύ συνοπτική παρουσίαση του προτάγματος)
 2. Πρωτοβουλία για ένα Λαΐκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης, για την έξοδο από την καταστροφική κρίση και την Αυτοδύναμη Οικονομία
 3. Κείμενο Έκκλησης του Μετώπου
 4. Εισαγωγικό Βίντεο για την Περιεκτική Δημοκρατία και την Οικονομική Δημοκρατία από συνέντευξη του Τ. Φωτόπουλου στον Oliver Resslerκαθώς και άλλα βίντεο από συνεντεύξεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις
 5. Ομιλία Τ. Φωτόπουλου στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλκίδας: Η Οικονομική καταστροφή που επιβάλλουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, η πολυδιάστατη κρίση και η Άμεση Δημοκρατία (Ομιλία του Τ. Φωτόπουλου για τη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση και την επίθεση των ελίτ στον ελληνικό λαό, την πολυδιάστατη κρίση και την έννοια της Άμεσης Δημοκρατίας)
 6. Η Λατινοαμερικανοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότου (περιεκτικό άρθρο για την εξάρτηση της περιφέρειας στο διεθνοποιημένο σύστημα και τη διαφορά μεταξύ της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης και της κρίσης στις χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα)
 7. Η αποχώρηση από την ΕΕ μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση και την αυτοδύναμη οικονομία (Από ομιλία του Τ. Φωτόπουλου με αφορμή το νέο του βιβλίο "Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ", στην οποία γίνεται αναφορά η επιτακτική ανάγκη άμεσης εξόδου από την ΕΕ και σε ένα εναλλακτικό πακέτο μέτρων για να αποτραπεί η πλήρης αποικιοποίηση της χώρας από την υπερεθνική ελίτ και την κοινοβουλευτική Χούντα και για να επεκταθεί ένα κίνημα ΠΔ)
 8. Μια πρόταση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον σιωνιστικό ρατσισμό και τους θρησκευτικούς φονταμενταλισμούς(Κριτική στις αριστερές προσεγγίσεις και τεκμηριωμένη πρόταση μας διέξοδο στο συνεχιζόμενο έγκλημα στη Μ. Ανατολή)
 9. Για την κρίση της νεωτερικότητας και των αντισυστημικών κινημάτων. Η ανάγκη για μια νέα απελευθερωτική κοινωνία(Συνέντευξη που περιλαμβάνει και σημαντικά θεωρητικά θέματα γύρω από την ΠΔ)
 10. Βιβλίο: Η Πολυδιάστατη Κρίση και η Περιεκτική Δημοκρατία (Απλουστευμένη επιτομή του κύριου θεωρητικού βιβλίου μας, «Περιεκτική Δημοκρατία – 10 Χρόνια Μετά». Μπορούμε να σου το δανείσουμε όποτε θέλεις μετά από επικοινωνία μαζί μας ή να το προμηθευτείς στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας και σε βιβλιοπωλεία)

Σημαντικές πηγές

Μπορείς, συμπληρωματικά, να ανατρέχεις στα παρακάτω σημαντικά κείμενα και μπροσούρες ανάλυσης μας για θεωρητικά ζητήματα, κοινωνικά θέματα, την κριτική μας σε τάσεις του κινήματος καθώς και για κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας που μας έχουν απασχολήσει. Τις πηγές αυτές πολλές φορές συμβουλευόμαστε και εμείς, προσπαθώντας  (παράλληλα βέβαια με τις μεταξύ μας συζητήσεις) να λύνουμε και με τη βοήθεια τους τις τυχόν απορίες που έχουμε είτε ως άτομα είτε ως ομάδα.

 

1) H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ

 1. Περιοδικό «Περιεκτική Δημοκρατία» τ. 23 με σημαντικά άρθρα του Τάκη Φωτόπουλου για τον χαρακτήρα της καταστροφικής κρίσης στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο, τον ρόλο της Αυτοδύναμης Οικονομίας για έξοδο από αυτή και αντίστοιχα μπορείτε να βρείτε τα άρθρα και τις παρεμβάσεις του μέχρι σήμερα on line εδώ
 2. Βιβλίο: Η Ελλάδα ως Προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ. Η ανάγκη για έξοδο από την ΕΕ και την Αυτοδύναμη Οικονομία. Εξηγεί όλη την καταστροφική διαδικασία ετερόνομης "ανάπτυξης" που οδήγησε στη σημερινή καταστροφική κρίση στην Ελλάδα, τα μέσα υποταγής των λαών της περιφέρειας και της Ελλάδας μέσα στην παγκοσμιοποίηση, τις αποτυχημένες ή ενσωματωμένες θέσεις της αριστεράς και την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, μέσα από ένα Λαϊκό Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση, με αποκέντρωση των οικονομικών και πολιτικών δομών και αντίστοιχες μορφές πάλης, "από τα κάτω".

 

2) ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

  1. Η άνοδος του νέου ανορθολογισμού και η ανάγκη για ένα δημοκρατικό ορθολογισμόνάλυση της έννοιας του δημοκρατικού ορθολογισμού και της δημοκρατικής ηθικής)
  2. Πρόσφατες θεωρητικές εξελίξεις στο πρόταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας
  3. Κουλτούρα, Ιστορία και Παγκοσμιοποίηση (Το «Ελληνοχριστιανικό» εξάμβλωμα, η νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση και μικρή αναφορά στην έννοια των τάξεων από τη σκοπιά της ΠΔ)
  4. Το Δημοκρατικό πρόταγμα και ο Μεταμοντερνισμός (Η ασυμβατότητα της ΠΔ με το μεταμοντερνισμό και το γενικευμένο σχετικισμό)
  5. Η προσέγγιση της Περιεκτικής Δημοκρατίας για τις ταξικές διαιρέσεις (Α)
  6. Η προσέγγιση της Περιεκτικής Δημοκρατίας για τις ταξικές διαιρέσεις (Β)
  7. Από την Εκπαίδευση στην Παιδεία (Α) (Η προσέγγιση της ΠΔ για την Παιδεία)
  8. Από την Εκπαίδευση στην Παιδεία (Β)
  9. «Τρομοκρατία», Αριστερά και Πατριωτισμός
  10. Για μια δημοκρατική απελευθερωτική ηθική (Η έννοια της δημοκρατικής ηθικής και οι οργανωτικές αρχές μας: Η Αρχή της Αυτονομίας και η Αρχή της Κοινότητας)

3) ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΔ

  1. Βιβλίο: Περιεκτική Δημοκρατία – 10 Χρόνια Μετά (το κύριο και ενημερωμένο θεωρητικό βιβλίο για το πρόταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας)
  2. Η Πολιτική Δημοκρατία, η στρατηγική για τη μετάβαση προς αυτήν και μια κριτική επισκόπηση των εναλλακτικών μεταβατικών στρατηγικών (Περιλαμβάνει και ιστορική αναδρομή προσπαθειών πολιτικής δημοκρατίας. Αναλύονται μεταξύ άλλων ο συνομοσπονδισμός καθώς και οι ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των μειονοτήτων, ακόμα και του ενός, σε μια ΠΔ)
  3. Οικονομική Δημοκρατία (περιλαμβάνει και κριτική επισκόπηση των ιστορικών τάσεων ελέγχου της οικονομίας της αγοράς στη Νεωτερικότητα)
  4. Η οικολογική διάσταση της σημερινής κρίσης και η Οικολογική Δημοκρατία (περιλαμβάνει και κριτική των οικολογικών κινημάτων)
  5. Η κοινωνική διάσταση της σημερινής πολυδιάστατης κρίσηςΔημοκρατία στον Κοινωνικό χώρο ιστορικά και στην ΠΔ)

4) Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ/ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”:

  1. Η ροζ επανάσταση στο Ιράν, η «Αριστερά» και η εκστρατεία αλλαγής καθεστώτος
  2. ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (μπροσούρα με αφορμή τη Σιωνιστική θηριωδία στις αρχές Γενάρη 2009. Περιέχει και μικρό ιστορικό για το Παλαιστινιακό, τη θεμελιακή διαφορά αντισημιτισμού και αντισιωνισμού καθώς και την πρόταση μας για ενιαίο Πολυπολιτισμικό Κράτος στο δρόμο προς μια Περιεκτική Δημοκρατία)
  3. Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική: Δυο περιοχές κρίσιμες για το σύστημα
  4. Η επίθεση της Νέας Τάξης του συστήματος σε Λίβανο και Παλαιστίνη και η αντίσταση των λαών (Επίσης αναλύεται εν συντομία η έννοια της Νέας Διεθνούς Τάξης και της υπερεθνικής ελίτ)
  5. Κοινωνικά κινήματα, συγκρούσεις και η προοπτική της Περιεκτικής Δημοκρατίας στην Αργεντινή
  6. Η Νέα Τάξη στα Βαλκάνια: Ο Πόλεμος και η Διεθνοποιημένη Οικονομία της Αγοράς

5) ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ, ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ:

 1.  
  1. Το τέλος των παραδοσιακών αντισυστημικών κινημάτων και η ανάγκη για ένα νέου τύπου αντισυστημικό κίνημα σήμερα (Α μέρος)
  2. Το τέλος των παραδοσιακών αντισυστημικών κινημάτων και η ανάγκη για ένα νέου τύπου αντισυστημικό κίνημα σήμερα (Β μέρος)
  3. Κριτική των στρατηγικών μετάβασης
   (1) Οι ρεφορμιστικές μεταβατικές στρατηγικές (2) Παλιές και νέες «αντισυστημικές» στρατηγικές (3) Η στρατηγική της άμεσης δράσης και του λάιφ στάιλ αναρχισμού)
  1. Ορισμένα σχόλια πάνω στον ελληνικό αναρχικό χώρο
  2. «Αντι-εξουσιαστές» και Μεταμοντέρνα Κινήματα (εκτενής ανάλυση στο τεύχος 20-21 του περιοδικού ΠΔ, εκτός των άλλων κριτική σε ΑΚ, ZNet, Πάρεκον, Τσόμσκι, Ζιν)
  3. Το περιεχόμενο του απελευθερωτικού προτάγματος σήμερα: Life-style Αναρχία ή Περιεκτική Δημοκρατία; (Διάλογος)
  4. Αναρχισμός δεν σημαίνει ανορθολογισμό

6) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

 1. βιβλίο: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ημι-ολοκληρωτική «Δημοκρατία» ή Περιεκτική Δημοκρατία; Β' ΜΕΡΟΣ: Η Κοινωνική Κρίση στην Ελλάδα (νέο βιβλίο του Τ.Φ. για τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και για την εντεινόμενη πολυδιάστατη και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και τον κρίσιμο ρόλο του αντισυστημικού κινήματος, από την οπτική της ΠΔ, στην αποτροπή της ολοκληρωτικοποίησης της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» που έχει ήδη δρομολογηθεί)
  1. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
   1. Ρατσισμός: αναπόφευκτο σύμπτωμα του συστήματος και των ιεραρχικών σχέσεων (μπροσούρα)
   2. Ο εκρατσισμός της ελληνικής κοινωνίας και οι νεορθόδοξοι
   3. Το συστημικό πρόβλημα της μετανάστευσης
  1. ΠΑΙΔΕΙΑ

   1. ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (το κείμενο αυτό αποτελεί εκτενή διεύρυνση και εμπλουτισμό προκήρυξης η οποία μοιράστηκε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων του 2006 με τις θέσεις μας για μια δημοκρατική Παιδεία και Ανώτατη Εκπαίδευση)
  1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

   1. Συστημική Οικονομική Βία: Εργαζόμενοι και μετανάστες υπό καθεστώς τρομοκρατίας (μπροσούρα – παρέμβαση του Δικτύου ΠΔ με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα που περιέχει και προτάσεις μας για δημοκρατικά ΜΜΕ)
  1. ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

   1. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ : Πέρα από την δαιμονολογία της ποινικοποίησης και την "προοδευτική" μυθολογία της φιλελευθεροποίησης (βιβλίο για τα Ναρκωτικά, διαθέσιμο όλο on-line)
  1. ΑΣΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

   1. Αυτοκίνητο: Μέσο Εξυπηρέτησης ή καταπίεσης;
   2. Παθογένειες της σύγχρονης ζωής και ο τρόπος υπέρβασής τους
   3. Καταναλωτισμός, Κυκλώματα και Διαφθορά στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία

7) ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

  1. Διάλογος για την απο-ανάπτυξη (περιλαμβάνει ανάλυση του ιστορικού ρόλου της Ανάπτυξης και κριτική μας στο μονοθεματικό και κατ' ουσία ουτοπικό χαρακτήρα του κινήματος της απο-ανάπτυξης)
  2. Η Οικονομία Της Αγοράς Και Η Βιολογική Κρίση
  3. Διατροφή και Οικονομία της Αγοράς

Τέλος, μπορείς να συμβουλεύεσαι τακτικά τα παρακάτω πολύ σημαντικά λινκς:

 1. ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΔ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ
 3. ΑΡΧΕΙΟ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η Ομάδα ΠΔ Αθήνας

[email protected]


Απάντηση

*