Νοέμβρης, 30 2011

Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε, όπως κατήγγειλε από τότε ο Τάκης Φωτόπουλος, παρά τις συμπτωματικές χρησιμότητες στο κίνημα, (βλ.  Δεκέμβρης του ’08), ήταν ένα όργανο για να περνά η συστημική προπαγάνδα της ρεφορμιστικής «Αριστεράς» μαζί με αυτή κάποιων λάιφ-στάιλ «αναρχικών», που στην πραγματικότητα συνέπλεαν απόλυτα με τους πρώτους, στην παρουσίαση της συστημικής προπαγάνδας με «προοδευτικό» μανδύα  [ «Ιντιμίντια: Μύθοι και πραγματικότητα», ΠΡΙΝ (Κυριακή 2 Ιουνίου 2002), «Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια και η ρεφορμιστική Αριστερά», ΠΡΙΝ (Κυριακή 16 Ιουνίου 2002), «Ιντιμίντια: Άντρα ρεφορμισμού και ανώνυμης λασπολογίας» Κυριακάτικος Ριζοσπάστης (28/07/2002)]).

Η μεθόδευση γι’ αυτό δεν έγινε μόνο μέσα από τη δημιουργία «κλίκας» γύρω από το μέσο, που υποστήριζε τις θέσεις τους και έβριζε κάθε αντιφρονούντα, αλλά, το κυριότερο, μέσα απο τον άθλιο ρόλο της ΣΟ που διαχειρίζεται το μέσο, η οποία, σε κατάφωρη παραβίαση ακόμη και των κανόνων δεοντολογίας της, έκρυβε, μαζικά, τα σχόλια πραγματικά αντιτιθέμενων στη γραμμή τους, ενώ άφηνε κάθε λασπολογικό σχόλιο, ακόμη και εναντίον επωνύμων, από κάθε χαφιέ που κρυβόταν κάτω απο τη κουκούλα της ανωνυμίας [βλ. και Ανακοίνωση: «Λασπολογική Επίθεση του Athens Indymedia κατά της Περιεκτικής Δημοκρατίας» (9 Γενάρη 2009)]. Η ανωνυμία βέβαια είχε υποτίθεται εισαχθεί για άλλο λόγο: για να προστατεύσει δήθεν αυτούς που αποκαλύπταν βρωμιές της εξουσίας από τη μήνιν της.

Όμως, η κουκούλα χρησιμοποιήθηκε στο Αθηναϊκό Ιντιμίντια κυρίως κατά πραγματικών αντισυστημικών αγωνιστών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που οι κουκουλοφόροι στο Σύνταγμα, φίλοι των κουκουλοφόρων του Ιντιμίντια, επιτέθηκαν πριν ένα μήνα ενάντια σε άλλους διαδηλωτές, διασπώντας το λαϊκό κίνημα! Φυσικά σε αυτό δεν πρωτοτυπούν οι κουκουλοφόροι του Ιντιμίντια, που έχουν καταντήσει καιρό τώρα τα πνευματικά εγγόνια (και κάποιοι όχι μόνο «πνευματικά») των Κατοχικών κουκουλοφόρων. Οι τότε κουκουλοφόροι είχαν βέβαια την προστασία της Κατοχικής εξουσίας στο βρώμικο ρόλο τους, όπως και τα εγγόνια τους σήμερα απολαύουν παρόμοιας προστασίας από τη σημερινή εξουσία που εκφράζει τις ντόπιες και ξένες ελίτ, μέσω της ανοχής που δείχνουν στη λειτουργία του μέσου, καθώς έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι δεν απειλούνται πραγματικά από το δήθεν «εναλλακτικό» Ιντιμίντια, αλλά αντίθετα κάνει τη δουλειά του συστήματος διακινώντας στον ελευθεριακό χώρο και στις αδιαμόρφωτες νεαρές ηλικίες, που κυρίως αποτελούν αυτόν τον χώρο, την ιδεολογία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης για τα  ατομικά δικαιώματα, για τον αυτοσκοπό των «πολλών κινημάτων» κ.λπ., και παίζοντας φαλαγγίτικο ρόλο στην ανάπτυξη ενός πραγματικά αντισυστημικού κινήματος. Γιατί είναι ευνόητο ότι η Χούντα που κατακρεουργεί κάθε λαϊκό δικαίωμα χωρίς ενδοιασμό, δεν θα δίσταζε να κλείσει το ιντιμίντια σε 24 ώρες αφού ως γνωστό στεγάζεται στο…Πολυτεχνείο, με την άδεια του Πρύτανη, αν ένιωθε κάποια απειλή, ιδιαίτερα τώρα που το σύστημα, το οποίο δήθεν αντιπαλεύεται το Ιντιμίντια, έχει καταργήσει ακόμη και το Πανεπιστημιακό άσυλο!.

Σήμερα, σαν πρώτο δείγμα της δουλειάς των κουκουλοφόρων στο Αθηναϊκό Ιντιμίντια, παρουσιάζουμε τα βρώμικα μέσα που χρησιμοποίησε αυτές τις μέρες η ΣΟ του Ιντιμίντια για να κρύψει κάθε επίκριση των κουκουλοφόρων της και να τους αφήσει ασύδοτους να βρίζουν και συκοφαντούν την ΠΔ, αλλά και να λασπώνουν προσωπικά τον Τάκη Φωτόπουλο, κάτω από τη βρομερή κουκούλα της ανωνυμίας τους. Σύντομα όμως θα έχουμε μεγάλο αναλυτικό άρθρο των δραστηριοτήτων τους, στηριγμένο σε ατράνταχτα στοιχεία, για να  μάθουν όλοι τον πραγματικό  ρόλο αυτού του τρισάθλιου, αλλά και ύποπτου, (όπως απέδειξε η στάση τους απέναντι στη ΝΑΤΟϊκή σφαγή του Λιβυκού λαού και την προετοιμαζόμενη αντίστοιχη σφαγή του Συριακού) «εναλλακτικού» μέσου.

Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το θρεντ και σημειώνουμε και ποια σχόλια λογοκρίθηκαν από τους σύγχρονους Γκεμπελίσκους, για να βγάλουν οι αναγνώστες μας τα συμπεράσματα τους.


1356039 Αμεση δημοκρατία

από Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ 7:51, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 13:34, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011)

θεματικές: Καμμία θεματική

απο enet.gr

Αμεση δημοκρατία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί διανοούμενοι, συστημικοί ή μη, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μορφή άμεσης δημοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα.

Κύριο επιχείρημά τους είναι το μεγάλο πλήθος, η μεγάλη έκταση των χωρών και η περιπλοκότητα των προς επίλυση θεμάτων που απαιτούν ειδικές γνώσεις, τις οποίες δεν μπορεί να έχει ο λαός, όσο υψηλό κι αν είναι το μορφωτικό του επίπεδο.

Οι θιασώτες της άμεσης δημοκρατίας έχουν αντιπροτείνει διάφορα. Η Χάνα Αρεντ, λ.χ., πρότεινε το σύστημα των συμβουλίων τα οποία, όμως, αναδύονται κατά τη διάρκεια των επαναστάσεων, δεν κατασκευάζονται σύμφωνα με τα σχέδια ενός κόμματος ή ενός δήθεν πεφωτισμένου θεωρητικού. Τα συμβούλια είναι μια αρχή οργάνωσης «που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε διαφορετικά επίπεδα (γειτονιά, πόλη, περιφέρεια, έως και την ίδια την Επικράτεια). Ο Μάρεϊ Μπούκτσιν πρότεινε τον ελευθεριακό δημοτισμό, μια πλειάδα μικρών συνελεύσεων ευλύγιστων και λειτουργικών. Ο Γιώργος Οικονόμου προτείνει ως λύση τη δημιουργία θεσμών που επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων στην εξουσία. Κατ’ αρχάς οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η άμεση δημοκρατία δεν έχει σχέση με τον γιγαντισμό. Το γνώριζαν καλά αυτό οι αρχαίοι παρατηρώντας ότι οι μεγάλες αυτοκρατορίες των βαρβάρων, λόγω του τεράστιου πληθυσμού τους, δεν μπορούσαν παρά να είναι αποτρόπαιοι δεσποτισμοί. Ο Γιώργος Λιερός σε ένα βιβλίο του που εκδόθηκε πρόσφατα με τίτλο «Σκέψεις για την άμεση δημοκρατία», υποστηρίζει ότι η άμεση δημοκρατία ξεκινάει με το πάρσιμο της γης και ότι επίσης δεν είναι ένας τρόπος για την παγκόσμια διακυβέρνηση, αν κι ο αγώνας είναι γι’ αυτήν οικουμενικός. Υπερασπίζεται το δικαίωμα των ανθρώπων, εκτός από το να μπορούν να διασχίζουν ελεύθερα τα σύνορα, να μπορούν επίσης να μείνουν στον τόπο τους. Είναι μια σημαντική διάκριση διότι υπαινίσσεται, υποστηρίζει μάλλον, ότι το τοπικό είναι παγκόσμιο. Πολλοί μικροί τόποι, πολυάριθμες πολιτείες, συμβιωτικές, μπορούν να βασίζονται σε οικονομίες εγγύτητας. Μια τέτοια διάρθρωση φαντάζει αναγκαία. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται μια συντεταγμένη αποανάπτυξη και αποφεύγεται η οικολογική κατάρρευση του πλανήτη. Ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης διατείνεται ότι ο όρος άμεση δημοκρατία είναι πλεονασμός και ότι η δημοκρατία από μόνη της επέχει το αυτεξούσιο της ελευθερίας. Αμα εξουσιάζει ο λαός δεν υπάρχει εξουσία, απλούστατα διότι δεν μπορεί κάποιος να εξουσιάζει τον εαυτό του. Εντυπωσιάζει η αγωνία του κατά το ξεδίπλωμα της δημοκρατίας, να μπορέσει να εμφανιστεί η κοινωνία στο προσκήνιο ως θεσμικός όμως φορέας, ισότιμος του κράτους και της αγοράς.

Για τους φιλελεύθερους και πολλούς αριστερούς όλα αυτά φαντάζουν ουτοπικά. Ισως γιατί νομίζουν ότι τα συμβούλια και οι γενικές συνελεύσεις αλλά και οι τοπικές κοινωνίες αναδεικνύουν αυτούς που επιβάλλουν τελικά την άποψή τους. Ο Στάινερ σημειώνει ότι οι πολλοί είμαστε ράθυμοι και ότι μετά τον πρώτο ενθουσιασμό επιστρέφουμε, αποσυρόμαστε μάλλον στις εστίες μας. Ετσι οι συνελεύσεις εκφυλίζονται σε γραφειοκρατία. Αλλά θα επανέλθουμε.

ΥΓ. Από ομιλία στα Τρίκαλα Θεσσαλίας σε εκδήλωση των Πολιτών Για Την Αποανάπτυξη και την Αμεση Δημοκρατία (http//apokoinou.com)

Προσθέστε τα σχόλιά σας


1356024 ΩΡΑΙΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ …

από @ 4:16, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 7:51, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011)

…ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΑΡΧΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΑ ΟΤΙ “Ο Μάρεϊ Μπούκτσιν πρότεινε τον ελευθεριακό δημοτισμό, μια πλειάδα μικρών συνελεύσεων ευλύγιστων και λειτουργικών”. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (MUNICIPALITY). ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.  Η “δημιουργία θεσμών που επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων στην εξουσία” ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ… ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΕΣΤΩ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ …ΑΛΜΠΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ-ΜΕ-ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΑ ΔΗΜΟ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΘΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΧΕΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ‘ΤΟ ΠΑΡΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ’, Η “ΕΦΕΥΡΕΣΗ” ΤΟΥ ΛΙΕΡΟΥ! Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ…


1356175 προς @

από β 17:13, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

βασικα εσυ εισαι εκτος απο ασχετος κ εμπαθης κ ”μοναδικος γνωστης της αμεσης δημοκρατιας”!χαλαρωσε που ψαχνεις συνομωσιες! αυτα που γραφει ο σταματοπουλος που δεν κανει κ καμια εκτενη αναλυση ειναι σωστα στα πλαισια της αμεσης δημοκρατιας! μηπως εισαι λιγο π.δ.? ο οικονομου ειναι με την κληρωση κ με την απολυτως ιση κατανομη δυναμης αναμεσα στους πολιτες  δηλαδη την καταργηση του κρατους! εχει ως σλογκαν καμια υπακοη στους  θεσμους χωρις την ισοτιμη συμμετοχη στην διαμορφωση αυτων! το οτι δεν ενεφερε το προσωπο με προσωπο δεν σημαινει οτι διαφωνει ή οτι το αποκρυβει! ελεος με τον καθε ξυλινο! λιερο δεν εχω διαβασει αν και μου εχουν πει πως ειναι ζαπατιστικης λογικης


1356253 ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ;

από @ 22:00, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΑΝ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ;;;)

ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

http://apokoinou.com/?p=905

Αυτή η αμεσοδημοκρατική στάση καθορίζει και τους πολιτικούς στόχους για αλλαγή του αντιπροσωπευτικού ολιγαρχικού συστήματος προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. για ριζική πολιτειακή αλλαγή με τη δημιουργία θεσμών που θα επιτρέπουν την συμμετοχή των ανθρώπων – άμεσα, χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς αντιπροσώπους και κόμματα – στη λήψη των αποφάσεων, στη θέσπιση των νόμων και στον ουσιαστικό έλεγχο της εξουσίας.

Τέτοιοι θεσμοί είναι: τοπικές και ευρύτερες συνελεύσεις, δημοψηφίσματα από τα κάτω και όχι από τα πάνω, πρωτοβουλία για νομοθετικές ή συνταγματικές αλλαγές από την ίδια την κοινωνία, αναδιάρθρωση της δικαστικής εξουσίας με τη συμμετοχή της κοινωνίας, ουσιαστική διάκριση των εξουσιών, εκλογή ή κλήρωση ατόμων που θα εκτελούν τις αποφάσεις των συνελεύσεων και των δημοψηφισμάτων, θα είναι δε ανά πάσα στιγμή υπόλογοι και ανακλητοί.

ΩΤΣΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!


1356260 Α μάλιστα, χωρίς ένα πρόγραμμα από πριν για

από –! 22:20, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

να προταθεί να πάρουν οι πολίτες συλλογικά την ιδιοκτησία και τον έλεγχο των μέσα παραγωγής και όντας μέσα στους υπερκρατικούς θεσμούς (που έχουν όνομα και δεν λέγονται “κράτος”) που δημιουργούν προτεκτοράτα και αμέτρητους βίαιους στρατούς εσωτερικής και εξωτερικής κατοχής – πολιτικής και οικονομικής-, ο Οικονόμου και οι συγγενείς πολιτικά του όπως αυτοί που περιγράφονται στο αφελές άρθρο του Σταματόπουλου, θα κάνουν  “διαδικασίες” άμεσης δημοκρατίας για να παίρνουμε “αποφάσεις” χωρίς κάποια ανάλυση και στρατηγική, που θα τις γράφουν οι εξουσιαστές (πολιτικοί αλλά και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ) εκεί που ξέρουν…


1356271 Η Αμεσοδημοκρατία ως πολίτευμα

από Σ. 22:52, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Μπουκτσιν φυσικά και δεν προτεινε αοριστίες του τύπου “μια πλειάδα συνελέυσεων” “ευλυγιστων και λειτουργικών”, πρότεινε πολύ συγκεκριμένα πράματα με συνελεύσεις προσωπο με πρόσωπο εντάσοντάς τες σε συγκεκριμενο προταγμα με σκοπό πάντα την αντικατάσταση του υπαρχοντος συστήματος με ένα άλλο.

Διατυπώσεις σαν αυτές – “πλειάδες συνελεύσεων” – δεν εχουν καμία σχέση με αντισυστημικό πρόταγμα απο μόνες τους και το μόνο που καταφέρνουν είναι να ευτελίζουν το νόημα της άμεσης δημοκρατίας – που μπορεί να νοείται μονο ως καθολικό πολίτευμα (σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικο επίπεδο) – και οχι ως μια διαδικασία που καταλήγει στη καλύτερη να λειτουργεί ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για το σύστημα ή στη χειρότερη στα σιωνιστικά “Κιμπουτζ” ή στην “αμεσοδημοκρατία” του Συνταγματος της ΕΛΕ με τις ευγενικές χορηγίες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Πριν λοιπον μας κάνεις και μαθήματα εσυ και ο Σταματόπουλος περι “ασχετοσύνης”, κοιταξε να σχετικοποιηθεις και συ , μήπως και καταλάβεις οτι η αντισυστημική αλλαγή και η ακόλουθη ισοκατανομή της δύναμης μεταξύ των πολιτών, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει χωρίς το βασικό σκελος του πολιτεύματος της άμεσης δημοκρατίας- την οικονομική δημοκρατία.


1356310 Σ. ΡΕ τσιρακι του φωτοπουλου

από β 2:02, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ο ξυλινος σου λογος βγαζει ματι κ σταματα να μιλας περι αμεσης δημοκρατιας κ βολεψου με την περιεκτικη σταλινακο! αντε κανε και καμια δηλωση νομιμοφροσυνης στο κκε κ μη μιλας καλυτερα! ειπα εγω πως η αμεση δημοκρατια δεν πρεπει να επεκτεινεται κ στην οικονομια γελοιε? τι σχεση εχει η ελε με το συνταγμα ρε ηλιθιε? λεει ο οικονομου κ ο σταματοπουλος ή ο λιερος να συνελευσιαζουν ηλεκτρονικα? οχι! εννοειτε προσωπο με προσωπο! επειδη δεν ηρθε ο ”μαρξ” σας ξερνατε χολη?που τι ειπε ο φωτοπουλος?ενα τιποτα!συνεθεσε μπουκτσιν με καστοριαδη κ το βαφτισε π.δ. Χαιρω πολυ!παννελαδικα ποσοι ειστε 5 ή 6 ρε αθλιοι? ανεκδιηγητοι! φυσικα πλειαδες συνελευσεων μονοδιαστατοι κ αντε γραφτειτε στο κκε η την ανταρσυα να ηρεμησετε!σχετικοι της κακιας ωρας


1356652 σιγα

από β 2:02, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

διαφωνησε κανεις με το προσωπο με προσωπο συνελευσεις?λες κ προτεινει ο συγγραφεας ηλεκρονικη διακυβερνηση. δεν πιανω την εμπαθεια! φυσικα κα πλειαδες συνελευσεων! πολυμορφια στους αγωνες κ στην κοινωνια που θελουμε να οικοδομησουμε!γιατι τετοια αλλεργεια? τι σχεση εχει παλι το συνταγμα με την ελε? εσυ θα ξερεις φαινεται! εγω παλι ξερω πως εγινε θεμα πανω στη βδομαδα περιπου κ το πανο της ελε την εκανε με ελαφρα! ο σταματοπουλος δεν κατεβασε κανα μανιφεστο αλλα εθεσε καποιους προβληματισμους-σκεψεις πανω στην αμεση δημοκρατια!το οικονομικη δημοκρατια (που ειναι πολυ βασικο σκελος) ειναι οπως το θετει ο φωτοπουλος σωστα?προτιμω το πολιτικη οικονομικη κ κοινωνικη ισοτητα!κ μαθε να συζητας που γραφω μια παραγραφουλα κ βγαζεις κ αποψη για το τι ξερω κ τι οχι!ρε ποσο εμπαθεια κ συνομοσιολογια κ αρνητικη προδιαθεση μερικοι μερικοι? ελεος!


1357216 ποιά αμεσοδημοκρατία;

από urbano 21:26, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

“Αυτή η αμεσοδημοκρατική στάση καθορίζει και τους πολιτικούς στόχους για αλλαγή του αντιπροσωπευτικού ολιγαρχικού συστήματος προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. για ριζική πολιτειακή αλλαγή με τη δημιουργία θεσμών που θα επιτρέπουν την συμμετοχή των ανθρώπων – άμεσα, χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς αντιπροσώπους και κόμματα – στη λήψη των αποφάσεων, στη θέσπιση των νόμων και στον ουσιαστικό έλεγχο της εξουσίας.”

http://apokoinou.com/?p=905

Είναι σαφές από το παραπάνω απόσπασμα οτι οι φωστήρες Οικονόμου και Σταματόπουλος εννοούν την άμεση δημοκρατία ως μια βελτιωτική παρέμβαση στους υπάρχοντες θεσμούς της αντιπροσωπευτικής χούντας. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει, αφού στο όραμα των δύο “στοχαστών” η άμεση δημοκρατία υπάρχει όχι ως θεσμός αυτοθέσμισης της κοινωνίας, αλλά απλά για να “ελέγχει την εξουσία”. Και φυσικά κοινωνική αυτοθέσμιση χωρίς την παράλληλη αποδιάρθρωση και κατάλυση των εξουσιαστικών θεσμών που αφαιρούν αυτή ακριβώς τη δυνατότητα από την κοινωνία – κάτι που θέλει κίνημα, πρόγραμμα και στρατηγική – είναι σκέτη απάτη. Ξεφτίλα από τους “αμεσοδημοκράτες” του Συντάγματος


1357233 Βδελυρά κόμπλεξ πολιτικών παρτάκηδων

από  23:30, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ρε άντε από εκεί προσκυνημένοι γλύφτες του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού της αγοράς και των θεσμών της, που θα κάνετε σε αγωνιστές της αυτονομίας μαθήματα αμεσοδημοκρατίας, όπως αυτή με τα άγρια κομματοκρατούμενα και ευρωχορηγούμενα καπελώματα που ρίξατε στις πλατείες, με τις χορηγίες της ΕΕ και στα οποία καπελώματα πήρε με προθυμία μέρος και ο Οικονόμου και οι “αμεσοδημοκράτες” φίλοι του…βουλευτές που μίλησαν για την άμεση δημοκρατία -και άλλα πολιτικά ανέκδοτα για παρτάκηδες… Όσο για τη μίξη Μπούκτσιν και Καστοριάδη που παπαγαλίζεις έχεις μαύρα μεσάνυχτα – κάτι άκουσες κι εσύ κάπου από κάνα “κολλητάρι” σαν τα παραπάνω και το αναμασάς. Γι’ αυτό άλλωστε όλη η στρατηγική και η ανάλυση της πδ απέχει τόσο από τον μεν και τον δε, πού να αναρωτηθείς εσύ όμως για τέτοιες “λεπτομέρειες” μπουμπούκο. Εσύ δεν αναρωτιέσαι καν για όλα τα παραπάνω.  Και φυσικά το τι δεν λέει ο κάθε -πολύ καλά ενημερωμένος- Οικονόμου, Σταματόπουλος κλπ. έχει την ίδια αξία με το τι λέει, ειδικά σήμερα. Όταν τα κάνει μόκο όλα αυτά και γενικολογεί αρλουμπολογώντας με συστημικές ανοησίες όπως για κακά διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα και λέγοντας για αμεσοδημοκρατίες όπου απλά θα μαζευτεί κόσμος και τα θέματα ουσιαστικά θα λυθούν έτσι, από το πουθενά, (μέσω της συλλογικής ενόρασης ή της συλλογικής διαύγασης -διαλέξτε και πάρτε)  τι ρόλο βαράνε και βαράτε για πείτε μας, μη χάσετε τα χρηματοδοτούμενα κολλητάρια και τα παρτάκια της ΕΕ και της ΕΛΕ γελοίοι…


1357255 Βασικά δε χρειάζεται και ιδιαίτερος κόπος:

από κοντός ψαλμός 1:39, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το ότι υποστήριξαν τον Καντάφι, τον Μπεν Άλι και το Μουμπάρακ, μιλώντας για “πράκτορες της Δύσης” και για “ψεύτικη αραβική άνοιξη” τα λέει όλα…


1357270 Και ψευτράκος ε;;

από άξιο το σάλιο σου 4:33, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μονομπλόκ ψευτρόνι…

http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/aravikes_eksegerseis_01_03_2011.htm


1357362 μυθοι κ πραγματικοτητες

από β 14:22, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

urbano οταν διευκρινιζει αμεσα κ χωρις διαμεσολαβητες χωρίς αντιπροσώπους και κόμματα ειναι ξεκαθαρο οτι την εξουσια την οριζει ως το υποκειμενο που αποφασιζει κ υλοποιει(δια της κληρωσης), που αποτελειται απο ολους τους πολιτες, πραγμα που απαιτει την καταργηση του κρατους κ της αντιπροσωπευσης!ως εκ τουτου τον ελεγχο τον οριζει ως τη συνεχη λογοδοσια του υποκειμενου(συλλογικου ή ατομικου) που ανελαβε δια της ψηφου(εαν προκειται για καθηκοντα που απαιτουν ειδικευση(π.χ. πολεοδομια)) ή δια της κληρωσης, να υλοποιησει μια αποφαση! οποτε περα για περα ακυρο το επιχειρημα σου! οι αμεσοδημοκρατες του συνταγματος λενε πληρη οικονομικη κ πολιτικη ισοτητα οποτε ασχετο αυτο που λες παλι! για τον σταματοπουλο δεν γνωριζω κ πολλα!συντροφικα

οσον αφορα εσενα τσιρακι του φωτοπουλου κ του κκε(Σ. …) ασε τις συνομοσιολογιες(EE K EΛE) και γραψου στο κκε κατευθειαν σταλινικο ξυλινο κομματοσκυλο! για το οτι η π.δ. ειναι συνθεση του καστοριαδη κ του μπουκτσιν το εχει επισης πει μελος της π.δ. (2-3 μελη ολα κ ολα)στην εκδηλωση της janet biehl στην αθηνα πριν κανα δυο χρονια, δεν το λεω μονο εγω. το να λεω λογια ειναι ευκολο το να τα κανω πραξη ειναι κατι κ εσεις απο πραξεις μηδενικα(π.χ. αντισυστημικη συμμαχια της π.δ. με ανταρσυα, κκε, ελευθεριακη αριστερα,, κατεβασμα της π.δ. στις δημοτικες εκλογες, πορειες) οποτε σκαστε επιτελους που πηρατε κ το ρολο του ειδικου! απο τετοιους χορτασαμε!τωρα σου δινω το λογο κ σου δινω αξια το ξερω ανυπαρκτε κ πουθενα …


1357396 προς β

από urbano 16:44, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εξουσιαστικοί θεσμοί δεν είναι μόνο οι πολιτικές δομές της αντιπροσώπευσης που εμπεριέχονται στη διάρθρωση του Κράτους, αλλά και η αγορά που ευνοεί την συγκένρωση εισοδήματος, πλούτου και οικονομικής δύναμης εν γένει και οι διάφοροι τύποι κοινωνικών ιεραρχιών που αναδύονται σε όλους τους τομείς του οργανωμένου κοινωνικού βίου. Εάν κάποιος πράγματι επιθυμεί την κατάργηση τους δεν αρκεί η αμεσοδημοκρατική παραφιλολογία, με την έννοια της προφορικής δέσμευσης σε αυτόν τον στόχο, αλλά χρειάζεται και η επεξεργασία συγκεκριμένων βημάτων στο επίπεδο της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας που θα καταστήσει την άμεση δημοκρατία κίνημα συγκροτημένο και ανταγωνιστικό προς τους ετερόνομους θεσμούς. Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένα πρόγραμμα μετάβασης σε μια κοινωνία όπου η άμεση δημοκρατία θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Ποτέ η συνέλευση του συντάγματος δεν προχώρησε σε αυτό το σημαντικό βήμα, να ορίσει δηλαδή την άμεση δημοκρατία ως ολοκληρωμένο πρόταγμα ενάντια στο σύστημα, αλλά αναλώθηκε σε εκδηλώσεις με ρεφορμιστικό πρόσημο, με ομιλητές που μιλούσαν για την “αδυνατότητα” της άμεσης δημοκρατίας (Δουζίνας) και για το ευρωομόλογο (Μπαρουφάκης) ως λύση για έξοδο απο την κρίση, σε πανηγυρικές συνελεύσεις αυτοϊκανοποίησης των συμμετεχόντων, λαμβάνοντας φαντασιόπληκτες ως επί το πλείστον αποφάσεις τις οποίες μια συνέλευση που δεν διαθέτει κανένα είδος πολιτικής ή οικονομικής δύναμης δεν μπορούσε να εφαρμόσει (π.χ. η περιβόητη απόφαση περί “κατάργησης του χρήματος”). Υπήρχε τεράστια απόσταση ανάμεσα στο τί έλεγαν οι αμεσοδημοκράτες του συντάγματος περί πολιτικής και οικονομικής ισότητας και στο το τί έκαναν, ακόμη και ως προς το κρίσιμο θέμα της λειτουργίας της ίδιας της συνέλευσης. Το μόνο που κατάφεραν τελικά ήταν να περιορίσουν την συνέλευση στον ρόλο ενός κινηματικού θεσμού “διαμαρτυρίας” για την αποτροπή του μεσοπρόθεσμου, μια επιλογή με καταστροφικά αποτελέσματα όπως αποδείχτηκε αφού και το μεσοπρόθεσμο πέρασε (αφού η συνέλευση ποτέ δεν έθεσε ως στόχο να αποκτήσει την δύναμη για να το εμποδίσει) και ο κόσμος απογοητευμένος απο την ήττα που υπέστη το κίνημα εγκατέλειψε μαζικά την συνέλευση του συντάγματος. Και τελικά συμφωνώ με τους παραπάνω που λένε οτι η άμεση δημοκρατία ή θα εκτείνεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής δράσης με τη δημιουργία δομών ισοκατανομής της δύναμης σε όλα τα επίπεδα και θεσμών συλλογικής λήψης αποφάσεων όπου αυτό είναι δυνατό, ή δεν θα είναι άμεση δημοκρατία αφού κάποια προπύργια ετερονομίας θα παραμείνουν ανέπαφα υπονομεύοντας στην πράξη τους συλλογικούς θεσμούς αυτοθέσμισης. Τουλάχιστον εγώ, ως υπέρμαχος της άμεσης δημοκρατίας, δεν έχω κανέναν λόγο να διαφωνήσω με μια τέτοια προσέγγιση.


1357524 βιτάλ πλας

από ..! 23:25, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επειδή το είπε “μέλος της ΠΔ” σε 2-3 βιαστικές αράδες σε μια εκδήλωση ότι είναι σύνθεση Μπούκτσιν και Καστοριάδη εσύ προφανώς μόνο αυτό σου άρκεσε για να μάθεις για την ΠΔ, τη στρατηγική και την ανάλυση της. Όσο για το ότι η ΠΔ είναι 2-3 μέλη, εσύ θα ξέρεις καλύτερα από την ίδια την ΠΔ. Άλλωστε κάτι μπουμπούκια σαν εσένα του “να μαζευτούμε να φάμε γιατί πέφτουν φράγκα εδώ” μόνο από νούμερα ξέρεις. Και βέβαια για τις τεράστιες διαφορές στη στρατηγική και στην ανάλυση της ιστορίας και της κοινωνίας που δημιουργούν τα εντελώς διαφορετικά αυτά προτάγματα, και που είναι οφθαλμοφανή στον καθένα, και όχι σε εργολάβους της βελτίωσης του συστήματος όπως εσύ και της εξυπηρέτησης των εγκάθετων φίλων σου, το έκανες μόκο όπως συνηθίζετε άλλωστε μέσα στην κρυψίνοια σας. Το άλλο είναι πως μας… κατηγορείς για “συνωμοσιολογίες” για την ΕΕ και την ΕΛΕ όταν η ίδια η ΕΕ γράφει επίσημα ότι επιχορηγεί την ΕΛΕ και δράσεις της, και πουείχε στήσει επίσημα τραπεζάκια μέσα στη συνέλευση και με τους εγκάθετους της στις “ξεχωριστές” (για να διασπείρονται βέβαια με αποδοτικό τρόπο τα στελέχη σας και να περνούν τη συστημική γραμμή σας) επιτροπούλες που στήσατε.


1357564 ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΤΡΟΝΙ β

από @ 3:10, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΔ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΙΕΛ : “η π.δ. ειναι συνθεση του καστοριαδη κ του μπουκτσιν”. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΠΔ ΟΤΙ “Η Περιεκτική Δημοκρατία αποτελεί τη σύνθεση αλλά και την υπέρβαση των κινημάτων για τον σοσιαλισμό, τη δημοκρατία και την αυτονομία καθώς και των νέων κοινωνικών κινημάτων για την ισότητα ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, εθνότητα, πολιτιστική και σεξουαλική ταυτότητα»

http://www.inclusivedemocracy.org/index.html

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΔ  ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ  ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΔ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ/ΚΟΜΜΟΥΝΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ, ΒΛ Π.Χ. ΕΔΩ:

http://www.inclusivedemocracy.org/journal/vol1/vol1_no3_addendum.htm

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ:

http://www.inclusivedemocracy.org/journal/vol4/vol4_no2_takis_castoriadis.htm

ΣΩΣΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΨΕΥΤΡΟΝΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ…


1357574 Φως φαναρι

από Ray 10:13, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Απο τη μια εχουμε καποιον που εκτοξευει κατηγοριες και χυδαιες υβρεις χωρις την παραμικρη τεκμηριωση.

Απο την αλλη εχουμε καποιον που απαντα παραθετοντας λινκ για να στηριξει τα οσα λεει, δινει τη δυνατοτητα δηλαδη σε καποιον ασχετο που θα μπει και θα διαβασει το διαλογο να διασταυρωσει το κατα ποσο ειναι αληθη τα λεγομενα του. Με αλλα λογια τεκμηριωνει τα οσα υποστηριζει.

Ειναι λοιπον φανερο το τι ρολο παιζει ο καθενας, τουλαχιστον σε οποιον δεν διακατεχεται απο εμπαθειες και δογματισμους και τον ενδιαφερει πραγματικα η αληθεια.

Δυστυχως υπαρχουν πολλοι σαν τον πρωτο…


1357590 περιεκτικη ή λογικη

από β 12:33, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

urbano συμφωνω πως η αμεση δημοκρατια πρεπει να εκτεινεται σε ολες τις σφαιρες της κοινωνικης ζωης(σπουδες εργασια γειτονια οικονομια δημος κτλ.) για πολλους λογους που δεν ειναι του παροντος.η συνελευση του συνταγματος απο οτι ξερω ομοφωνα στηριξε αυτο http://real-democracy.gr/forum/psifisma-ls-kerkyras-181111(το συνταγμα ειναι αλλο θεμα που και εγω ειχα συμφωνιες κ διαφωνιες(τον φωτοπουλο τον καλεσαν παντως)σε αλλο ποστ καλυτερα) . Για να γινει αυτο πρεπει να το επιθυμει η πλειονοτητα των μελων μιας κοινωνιας που πρεπει να οργανωθει προς αυτη τη κατευθυνση κ να ανατρεψει τους θεσμους που παραγουν ιεραρχια κ αντιπροσωπευση(κρατους κ αφεντικων).βασικο ζητουμενο λοιπον ειναι να οργανωθει αυτο το επαναστατικο υποκειμενο που θα κυρηξει την αυτονομια του κ την εναντιωση του στην ετερονομια με μαζικους ορους κ δικους του θεσμους κ πραττειν(θεωρω πως κατι αρχιζει κ κινειται παγκοσμια). φυσικα πρεπει να εχει στρατηγικη αλλα αυτα δεν γινονται εκ των προτερων(απο τα πανω) αλλα με ορους αυτοθεσμισης(απο τα κατω), για να ειναι μια απελευθερωτικη διαδικασια κ οχι αλλοτριωτικη. η(παραπανω απο) διαφωνια μου με τον οπαδο του κκε(φωτοπουλο) ειναι πως ξεχναει πως η κριση ειναι οικουμενικο ζητημα κ προτεινει κινησεις εξοδου με ορους εθνους-κρατους(οπαδος του σοσιαλισμου σε μια μονο χωρα???σταλινισμος???χωρις την σοβιετικη ενωση????)κατι που εκ των πραγματων δεν γινεται (κ με τι συσχετισμους?). συνεργασια με το κκε, την ακρα αριστερα κ την ελευθεριακη αριστερα(ποια ειναι αυτη?κ θα συνεργαστει με το κκε???)????? Η π.δ. εκτος απο τις αποψαρες της εχει κανει εστω κ μια πορεια???? Εχει κατεβασει δημοτικο σχημα στις δημ. εκλογες???λενε ρεφορμιστες τους ζαπατιστας????ολο τουβλα πετανε με φορα προς τα πανω μας!!!!! ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ! ΠΡΑΤΤΕΙΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ Κ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ κ συμμετοχη στο παγκοσμιο κοινωνικο γιγνεσθαι που εχει πολλες απελευθερωτικες διαστασεις(π.χ. δεν εχει ηγετες κ συντονιζεται απο τα κατω)! βασικος εχθρος της αμεσης δημοκρατιας δεν ειναι μονο το κρατος κ το κεφαλαιο αλλα η απαθεια κ η μη δημοκρατικη βουληση


1357642 π.δ. ή λογικη

από β 15:27, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

sorry δεν ξαναγραφω σημερα αλλα διαβασα λιγο προσεκτικοτερα κ εξοργιστηκα!! αν δεν ειναι συνομωσιολογια να λεει ο ”..!” οτι δεν εχω διαβασει για το π.δ. χωρις να ξερει, να λεει πως ειμαι εργολαβος της βελτιωσης του συστηματος κ εξυπηρετω τους εγκαθετους φιλους μου(!!!), οτι συμμετειχα στη διασπορα με αποδοτικο τροπο στελεχων για να περνω τη συστημικη γραμμη μας(!!!) αλλου οτι δικαιολογω τους φιλους μου οικονομου(που εχω διαβασει) κ σταματοπουλο ενω δεν ξερει αν τους γνωριζω, τοτε τι ειναι συνομωσιολογια??? π.δ. βρωματε σκατα κ ολοκληρωτισμο(βασικο συστατικο του ολοκληρωτισμου ειναι η συνομωσιολογια (βλ.κκε, χρυση αυγη, λαος, πολλα μμε, χιτλερ, σταλιν) και επιβεβαιωνετε πως ειστε τσιρακια του κκε(που ειναι αναγκασμενο (χωρις την σοβ. ενωση)να περιφρουρει τη βουλη)! ”τα οφθαλμοφανη για τον καθενα” να μεινουν στον καθενα και οχι σε αυτους που ευελπιστουν να μιλουν στο ονομα του καθενος. φταιω εγω να τα παρω ασχημα αν πετυχω κανεναν σας???

οταν οι αγγλοι εργατες στηναν αμεσοδημοκρατικα σωματεια με κληρωτα δ.σ. τον προπροηγουμενο αιωνα δεν ειχαν διαβασει ουτε μαρξ ουτε μπακουνιν ουτε αρχαιους φιλοσοφους αλλα το καναν αυθορμητα γιατι τους φανηκε δικαιο το ιδιο κ τα σοβιετ στη ρωσια!εμεις ως κοινωνικοι επαναστατες να συμβαλλουμε στη δημιουργια-αναπτυξη τετοιων αντιδομων-αντιθεσμων(συλλογικου περιφρουρημενου κ αλληλεγγυου πραττειν) οχι για να τους πουμε οτι θα εχετε την ταδε ή τη δεινα στρατηγικη(κ γενικα για να καπελωσουμε) αλλα για να διασφαλισουμε την αυτονομια τους(απο κομματικα στελεχη κ διαφορους επιδοξους ιδεολογικους κ πολιτικους γιατι εχουμε πια μια πειρα ιστορικη)με σκοπο να συμπραξουμε αυτοοργανωμενα με τουλαχιστον μεγαλα κομματια της κοινωνιας(για να μην πω με την κοινωνια)  κ απο κοινου θα αποφασισουμε για το τι κ πως!αυτο δεν καταφεραν(τουλαχιστον ακομη) οι πλατειες!

κατω η πασης φυσεως ετερονομια!!!! αυτονομια εναντια στους ειδικους κ τους δυναστες!

υγ.πρεπει να οργανωσουμε πορεια αλληλεγγυης στους αιγυπτιους που δεν μασανε


1357688 Για τα ψέματα του β

από Αυτόνομος 18:18, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μπορείς να μας πεις απο που έβγαλες ότι ο Φωτόπουλος είναι οπαδός του ΚΚΕ για να μας φωτίσεις και εμάς που δεν το ξέραμε; Ακόμη ότι “προτείνει κινήσεις έξοδου με ορους έθνους-κράτους(οπαδό του σοσιαλισμού σε μια μονο χωρα???σταλινισμος???χωρις την σοβιετικη ενωση????)κατι που εκ των πραγματων δεν γινεται (κ με τι συσχετισμους?). συνεργασια με το κκε, την ακρα αριστερα κ την ελευθεριακη αριστερα(ποια ειναι αυτη?κ θα συνεργαστει με το κκε???)?????”

Εγώ δεν είδα στην ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.11.13__neo_ethniko_koinoniko_metopo_extented.html

να λένε τίποτα τέτοιο αλλα είδα να μιλάνε για ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ. Πάλι με τα άθλια ψέματα σου πας να εξαπατήσεις όσους μπαίνουν εδώ μέσα; Ρωτάς μετα αν έχουν κατεβεί σε δημοτικές εκλογές, σε μια πορεία, και αν μετέχουν στο παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι. Όμως στη πραγματικότητα και σε δημοτικές εκλογές με πλατφόρμα Περιεκτικής Δημοκρατίας έχουν κατεβεί (New Jersey, 2006) αλλα και έντονη δράση στο παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι έχουν (βλ. πχ το Δίκτυο ΠΔ στην Ισπανία http://www.democraciainclusiva.org/

Εσύ όμως δεν μας είπες ποιος είσαι η με ποια οργάνωση η κίνημα είσαι που κατεβαίνεις στις πορείες κλπ και κάνεις και σχόλια απο καθέδρας για τους άλλους. Και μην μας πεις ότι είσαι ανώνυμος μέσα στις πορείες γιατί και οι ΠΔίτες μπορεί να σου πουν το ίδιο! Αν ήσουν λιγότερο Γκεμπελίσκος θα μπορούσες να παρασύρεις κάποιους αλλα είναι τόσο χοντρά τα ψέματα και οι διαστρεβλώσεις σου που σε έχουν καταλάβει όλοι εδώ μέσα τι ρόλο παίζεις…


1357856 αυτονομε χαλαρωσε λιγο

από β 14:36, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

αυτονομε το ”προτεινει κινησεις…. συσχετισμους?)”ειναι πολιτικο σχολιο κ μαλλον δεν το ‘πιασες. Κ λιγο να προσεχουμε τα λογια μας(το γκεμπελισκος δινει κ περνει στο indymedia). συμμετεχω σταθερα σε λαικη συνελευση κ σε κινηματικες διαδικασιες. κ αν λες πως λεω ψεματα πες που κ οχι ετσι στον αερα! ποιοι με εχουν καταλαβει κ τι ρολο παιζω??? μην συνομοσιολογουμε ετσι ρε συ…εκτος αν…. ο π.δ.της εβαλε την προβια του αυτονομου

το συμπερασμα αυτο το εβγαλα απο εδω http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.10.12__apomonosi_diaspaston_kinimatos.html

http://periektikidimokratia.org/athina/2011/11/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%C2%AB/

το προταση για μια αντισυστημικη συμμαχια το ειχα διαβασει σε περιοδικο τους δεν μπορω να παραθεσω αλλα ειναι γεγονος

οταν λες εξοδος απο εε κ ευρω χωρις να εχεις τους στοιχειωδεις συσχετισμους (δεν μπορουν να κατεβασουν εδω 10 χρονια ουτε πορεια, ουτε π.δ. σχημα στις δημοτ. εκλογες μονο δελτια τυπου(χωρις κοστος) που βριζουν τους παντες ως συστημικους εκτος απο το κκε που εχουν διαφωνιες!!)στο συνταγμα αυτοπαραμυθιαζονται πως ηταν υπερ της εε κ ελε ενω ειναι μονο στη νοσηρη τους φαντασια, οταν υπερασπιζεσαι με παθος το κκε που του τη πεσαν οι αυτοαποκαλουμενοι αναρχικοι(ενω ηταν απειρος κοσμος!!) οταν προτεινεις αντισυστημικη συμμαχια με συνιστωσες την π.δ. την ακρα αριστερα, το κκε, κ την ελευθεριακη αριστερα(καταλαβαινεις μια τετοια συμμαχια περαν του γελοιου ειναι το κκε ας κανει κουμαντο), σημαινει πως τα αμεση κ περιεκτικη δημοκρατια δεν τα πιστευουν κ πολυ κ ενας πολ ποτ-σταλιν εκτος της εε ειναι πρωτο σε προτεραιοτητα! εκει που παραθετεις λενε η ολομέτωπη αυτή επίθεση ανατρέπεται μόνο με αγώνα για τη εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, ανάλογο σε έκταση με τον αγώνα του ιστορικού ΕΑΜ κατά της ξένης Κατοχής.τι εννοουν αραγε? Κ ρεφορμιστες οι ζαπατιστας???? εθνικο απελευθερωτικο μετωπο ο τακης, να γελασω τωρα?


1357984 Τι λεει ρε ο βητας (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από αλφας 5:00, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 10:55, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

Στο ΚΚΕ του την πέσαν με δολοφονική επίθεση άπειρος κόσμος; Κι εγώ έβλεπα πολλές δεκάδες το πολύ να ρίχνουν πέτρες και να καίνε κόσμο, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο βέβαια έγιναν τα έκτροπα εκατέρωθεν που βγήκαν εδώ ως…επίθεση του ΚΚΕ. (Φυσικά να μην αναφερθούμε στη σταλινική λογοκρισία κάθε άλλης φωνής εδώ μέσα για το θέμα, γιατί θα μας πουν…σταλινικούς!). Αλλά…Μάλλον νομίζεις ότι η κλίκα σου είναι “άπειρος κόσμος”. Μπορείς να μας την κατονομάσεις να ξεστραβωθούμε κι εμείς ποιος είναι ο “άπειρος κόσμος” που σε …υποστηρίζει και τι κριτήριο έχει. Όσο για τα κείμενα παραπάνω, αυτό ακριβώς δείχνουν, ότι η ΠΔ δεν είναι ΚΚΕ αλλά στηρίζει κριτικά όποιον αγωνίζεται αντισυστημικά, που σήμερα αν δεν μιλάει φυσικά για έξοδο από τους συστημικούς θεσμούς αλλά αερολογεί και προκρίνει το “να μαζευτούμε να γίνουμε κίνημα”, είτε είναι αφελής είτε άλλο ρόλο βαράει, όπως εσύ αποδεικνύεις συνεχώς άλλωστε.

Σχετικά με το τι βαρούσαν οι εγκάθετοι της “εναλλακτικής” οικονομίας και κοινωνίας μέσα στο σύστημα και την ΕΕ, όπως εσύ, μέσα στις συνελεύσεις στο Σύνταγμα, πάλι η ΠΔ έχει αναφερθεί, τόσο στο λινκ της ομάδας Αθήνας που παρέθεσες, όσο και σε μπροσούρες της π.χ. http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.06.09__exeftelismos_amesis_dimokratias.html , όπου φαίνονται και το πόσο συνωμοσιολογία είναι ο έλεγχος της συνέλευσης από τη χρηματοδοτούμενη ΕΛΕ και τις στελεχάρες της, “αριστερές” ή “αναρχικές”. Και βέβαια πάλι στο κείμενο της ομάδας Αθήνας δείχνεται ότι συμμετείχαν και φίλοι της ΠΔ στη συνέλευση με σκοπό να αποτρέψουν το ολοκληρωτικό καπέλωμα της από αυτές τις τάσεις και τους κομματικούς εγκάθετους μέσα σε αυτήν που το έπαιζαν…αμεσοδημοκράτες, αλλά εσύ όπως σωστά έγραψε ο “Αυτόνομος” από πάνω γκεμπελίζεις για ανύπαρκτους (πάλι περιμένουμε να μας δείξεις πόσο υπαρκτός είσαι εσύ… Γιατί *πολύ* υπαρκτός βέβαια ήταν και ο Γκέμπελς), και εδώ εσένα ο όρος σου ταιριάζει κουτί…


1358051 Τι λεει ρε ο βητας (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από αλφας 16:21, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 19:01, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

Στο ΚΚΕ του την πέσαν με δολοφονική επίθεση άπειρος κόσμος; Κι εγώ έβλεπα πολλές δεκάδες το πολύ να ξεκινούν να ρίχνουν πέτρες στον κόσμο του ΠΑΜΕ, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο βέβαια έγιναν τα έκτροπα εκατέρωθεν που βγήκαν εδώ ως…επίθεση του ΚΚΕ.

Αλλά…Μάλλον νομίζεις ότι η κλίκα σου είναι “άπειρος κόσμος”. Μπορείς να μας την κατονομάσεις να ξεστραβωθούμε κι εμείς ποιος είναι ο “άπειρος κόσμος” που σε …υποστηρίζει και τι κριτήριο έχει. Όσο για τα κείμενα παραπάνω, αυτό ακριβώς δείχνουν, ότι η ΠΔ δεν είναι ΚΚΕ αλλά στηρίζει κριτικά όποιον αγωνίζεται αντισυστημικά, που σήμερα αν δεν μιλάει φυσικά για έξοδο από τους συστημικούς θεσμούς αλλά αερολογεί και προκρίνει το “να μαζευτούμε να γίνουμε κίνημα”, είτε είναι αφελής είτε άλλο ρόλο βαράει, όπως εσύ αποδεικνύεις συνεχώς άλλωστε.

Σχετικά με το τι βαρούσαν οι εγκάθετοι της “εναλλακτικής” οικονομίας και κοινωνίας μέσα στο σύστημα και την ΕΕ, όπως εσύ, στις συνελεύσεις στο Σύνταγμα, πάλι η ΠΔ έχει αναφερθεί, τόσο στο λινκ της ομάδας Αθήνας που παρέθεσες, όσο και σε μπροσούρες της π.χ. http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.06.09__exeftelismos_amesis_dimokratias.html, όπου φαίνονται και το πόσο συνωμοσιολογία είναι ο έλεγχος της συνέλευσης από τη χρηματοδοτούμενη ΕΛΕ και τις στελεχάρες της, “αριστερές” ή “αναρχικές”. Και βέβαια πάλι στο κείμενο της ομάδας Αθήνας δείχνεται ότι συμμετείχαν και φίλοι της ΠΔ στη συνέλευση με σκοπό να αποτρέψουν το ολοκληρωτικό καπέλωμα της από αυτές τις τάσεις και τους κομματικούς εγκάθετους μέσα σε αυτήν που το έπαιζαν…αμεσοδημοκράτες, αλλά εσύ όπως σωστά έγραψε ο “Αυτόνομος” από πάνω γκεμπελίζεις για «ανύπαρκτους» (πάλι περιμένουμε να μας δείξεις πόσο υπαρκτός είσαι εσύ… Γιατί *πολύ* υπαρκτός βέβαια ήταν και ο Γκέμπελς), και εδώ εσένα ο όρος σου ταιριάζει κουτί…


1358059 Μερικά ερωτήματα για τον Γκεμπελίσκο β (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από Αυτόνομος 17:23, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 19:01, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

1) Μήπως “κατά σύμπτωση” υποστήριζες τα Νατοικά κοπρόσκυλα στη Λιβύη που παρίσταναν τους “επαναστάτες” και μετά φώναξαν το ΝΑΤΟ για να καταστρέψει τον Λιβυκο λαό;

2) Μήπως, πάλι “κατα σύμπτωση” υποστηρίζεις τα παρόμοια Νατοικα κοπρόσκυλα στη Συρία που θέλουν να εγκαταστήσουν και εκει “δημοκρατία” τύπου Λιβύης που, οπως λενε καθεστωτικά μεσα (ΙΝτιπεντεντ), ειναι μια χώρα όπου βασιλέυει σήμερα ο τρόμος, οι αυθαίτερες εκτελέσεις και φυλακίσεις (πανω απο 7.000 χωρις δίκη λεει ο ΟΗΕ) και τα βασανιστήρια και γιαυτο καλούν και αυτοι το ΝΑΤΟ να τους σώσει;

3) Μήπως επίσης “κατά σύμπτωση” κρατάς ίσες αποστάσεις στο Παλαιστινιακό και καταδικάζεις μεν τις Ισραηλινές ” αγριότητες” αλλα εξίσου καταδικάζεις και την “τρομοκρατία” της Χαμας;

4) Τελος, μήπως πάλι “κατα σύμπτωση” υποστηρίζεις Νατοική επέμβαση στο Ιραν για να μας απαλλάξει απο τα πυρηνικά του όπλα (παρόμοια με τα όπλα που έιχε ο Σανταμ!) καθώς και απο τις παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων του Ιρανικού λαού;

Αν η απάντηση σου σε ολα αυτα τα ερωτήματα ειναι “ναι” (ή αν αρνηθείς ν απαντήσεις με κάποια δικαιολογία της πλάκας)  τοτε  ειχα απόλυτο δίκιο για το ρόλο σου εδώ μέσα, και συνέχισε την υπηρεσία σου ανενόχλητος…


1358089 συνεχιζεις να στηριζεις κκε(κριτικα)

από β 19:17, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

αυτο σκεφτηκες ολο κι ολο? μπραβο! ρε μπας κ ησουν στις αλυσιδες του παμε? αντε τελειωνε με την κκεδικη προπαγανδα σου κ τη διαφημιση του σαιτ σας, λεγοντας τα ιδια!ζωο! ειναι ξεφτιλα! αμα δεν εχεις τι να πεις μην παριστανεις πως λες!υπαρχει πλανο που φαινονται δυο χιλιαδες να τη πεφτουν με φορα στο κκε. κ με το συνταγμα(που γιναν μαλακειες) αλλαξε καραμελα με την ελε που ψηφισμα υπερ της δεν υπαρχει καν!πιο πολυ διαφημιση εσυ της κανεις! επελεξες οπως σου προειπα πλευρα, με τους ολοκληρωτικους του κκε!αλλα μην τους προτεινεις κ αντισυστημικη συμμαχια κ εαμ γιατι θα γελασει ο καθε πικραμενος!κομματοσκυλο που ασχοληθηκα κ μαζι σου

υ.γ. γραφε με ενα nick


1358101 Για την ΣΟ (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από Αυτόνομος 19:59, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 20:05, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

Παιδια, τώρα δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα και κρύβετε ολα τα σχόλια που είναι επικριτικά του φίλου σας β, ενω τον αφήνετε να λασπολογεί ασύδοτα; Για τελευταία φορά απαιτώ να δημοσιευθεί το σχόλιο μου “Μερικά ερωτήματα για τον Γκεμπελίσκο β” που δεν παραβιάζει κανένα κανόνα της δεοντολογίας σας , την οποία εσεις  κουρελιάζετε, εαν δεν θέλετε να υπάρξει δημόσια καταγγελία για τις πρακτικές σας.


1358104 “Αυτόνομε”

από @… 20:13, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 20:14, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

Αν θες πήγαινε σε φόρουμ του ΚΚΕ να μιλήσεις με τους συνεργάτες σου, εδώ το μέρος δε συνίσταται σε γραφικούς πολιτικάντηδες που προστατεύουν τη βουλή και το Μνημόνιο. Άλλωστε κάθε λίγο ο Τάκης καταγγέλει το ιντιμίντια, ας πάει να τα πει στην Α1.


1358107 Άντε ρε άθλιε που βάζεις το αλφάδι (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από και μας 20:24, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 20:25, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

το παίζεις αναρχικός, όταν στηρίζεις το παγκόσμιο τυραννικό σύστημα κ τους θεσμούς του ντόπια και ξένα, με όλη σου τη “στάση” και τις “αμεσοδημοκρατικές” επιλογές σου. Καθικάκια με α/α περιτύλιγμα που λογοκρίνετε τους πάντες και μιλάτε για σταλινισμό.


1358108 Εντάξει παιδάκια της ΣΟ (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από Αυτόνομος 20:24, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 20:25, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011)

Αφού θέλετε πόλεμο θα τον έχετε και κανένας απο αυτούς που ξέρουμε οτι σας προστατεύουν δεν θα μπορεί να σας σώσει πια στη συνέιδηση των πραγματικών αναρχικών και όχι των αναρχικών-μαιμού που έχετε εκει μέσα…


1358112 όταν ο Φωτόπουλος έγλυφε και φύλαγε τις κατουρημένες ποδιές του ΚΚΕ

από ./. 20:42, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

αυτό δεν ήταν πόλεμος; Όταν συντάσσεσαι με την παρακρατική βία του Κώματος μετά έχεις το θράσσος να έρχεσαι εδώ για προπαγάνδα και διαφήμιση του σάιτ σας, πέρα από το να βρίζεις κάθε λίγο όποιον διαφωνεί μαζί σου; Το στο διάολο, τόσο στόκοι είστε οι 2-3 του κολαούζοι του Τάκη, που δεν αντιλαμβάνεστε τι θα επακολουθησει παίρνοντας σαφώς εχθρική θέση ενάντια στο ανταγωνιστικό κίνημα και υπέρ ενός αστικού κόμματος τη στιγμνλή που υπερσπιζόταν το κυνοβούλιο; Σάιτ που τόσο μας το διαφημίζετε έχετε, αν δεν πατάει εκεί κανείς για να ενδιαφερθεί για τις απόψεις σας μάλλον κάτι λάθος θα κανετε. Διαφημιση τέλος


1358133 καλά ρε ΣΟ (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από boldrik 21:31, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

τι “ελευθεριακή” λογοκρισία είναι αυτή που πέφτει εδώ μέσα; Πάτε καλά; ο κάθε ανώνυμος βρίζει και ειρωνεύεται και επειδή κάποιοι απαντούν και παραθέτουν και στοιχεία λογοκρίνεται με συνοπτικές διαδικασίες; Τι σόι αντιπληροφόρηση παρέχει το μέσο και ποιος σας έδωσε τη δικαιοδοσία να το κάνετε αυτό και μετά μιλάτε για ιεραρχίες. Ο ρόλος του πατερούλη που προστατεύει το ποίμνιο από αντεπαναστάτες είναι η γραμμή που ακολουθεί το μέσο; Αφήστε το διάλογο να εξελιχθεί και κόφτε τις μαλακίες που έχει γίνει εδώ μέσα κράτος επειδή χειρίζεστε το μέσο. Δεν θέλει κανένας ούτε το κίνημα την προστασία σας. Κάντε καμια βόλτα να συνέλθετε. Οι ίδιοι οι αναγνώστες μπορούν να απαντήσουν σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται το κίνημα, που με τόσο ζήλο προστατεύεται, με τα ποσταρίσματα του. Ο άλλος ο ανόητος λέει ότι κάνουν διαφήμιση οι της ΠΔ στο σάιτ τους όταν ο ίδιος ο “β” έχει ποστάρει σάιτ. Για πείτε μου πως άλλιως τεκμηριώνεις μια άποψη σου. Αναφέρεις την κεντρική ιδέα μιας ανακοίνωσης αλλά δεν βάζεις λινκ με τίποτα. Ωραία αντίληψη έχετε ρε για την τεκμηρίωση. Κόφτε τις μαλακίες και συνέλθετε…


1358140 τι έγινε με το σχόλιό μου/γραφικοί πολιτικάντηδες; (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από ανώνυμη 22:22, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ποιοί είναι οι γραφικοί πολιτικάντηδες που προστατεύουν τη βουλή και το

Μνημόνιο ρέ@;Μήπως μιλάς για τον εαυτόν σου και τους φίλους σου εδώ

μέσα που προστατεύει η ΣΟ γιατί εγώ δεν είδα κανένα από τους παραπάνω

της ΠΔ,ουτε τα κείμενά τους που παρακολουθώ να είναι Μνημονιακοί.

Δεν ντρέπεσαι για τα χοντρά ψέματά σου;


1358174 Δωρεάν “διαφήμιση” κρυμμένων (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από Α. 0:59, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

καλά…μια από τα ίδια. η γνωστή τακτική εδώ μέσα του κατά τα άλλα “εναλλακτικού” μέσου “αντιπληροφόρησης”, το οποίο φυσικά είναι υπεράνω κριτικής και όποιος τολμήσει να του κάνει κριτική αμέσως τσουβαλιάζεται με Α1, ακροδεξιούς, αντισημίτες και γω δεν ξέρω τι άλλο.

1) Μόλις κάποιος χαλάσει την ωραία εικόνα, ξεκινάει να “κολλάει η βελόνα” σε κραυγές περί σταλινισμού και μια προσπάθεια διαστρέβλωσης, δημιουργίας εντυπώσεων και λασπολόγησης που δείχνουν ασχετοσύνη ή μίσος.

2) μετά αρχίζουν τα κομμένα στις απαντήσεις των άθλιων βρισιών

3) και τέλος αρχίζει να ξεφτιλίζεται το thread με διάφορα άσχετα ή με άθλια βρισίδια

4)και καμιά φορά αν σας τη βαρέσει κρύβεται και όλο το thread (για να θυμίσω ένα παράδειγμα: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1265557 )

και όλως τυχαίως σχεδόν κάθε φορά που πάει η κουβέντα στην ΠΔ.

Μα καλά “Διαφήμιση τέλος” ???!!!! Δηλ. δεν θέλετε ούτε καν να ακούγεται κάτι εδω μέσα για ΠΔ??? Και μετά μιλάτε για εμπάθεια και σταλινισμό?

πάντως ρε παιδιά μην το κάνετε ΤΟΣΟ απροκάλυπτα. σας πέρνει ο κόσμος χαμπάρι. κόβετε κάθε δικαίωμα να απαντηθούν οι βρισιές και στο τέλος μένει ένας μονόλογος βρισίματος (που υποτίθεται απαντάει στα ούτως ή άλλως κομμένα). χτυπάει κάπως άσχημα. δεν σας συμφέρει. αλλάξτε καλύτερα τακτική.


1358178 γενναίοι κουκουλοφόροι (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από ιόλη 1:05, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Είναι πολύ γενναίο να κρύβεστε κάτω από τη κουκούλα της ανωνυμίας σας

και να βρίζετε επώνυμους.Γιατί δεν τολμάτε άραγε να τα πείτε αυτά τα βρωμερά

σχόλιά σας και κάπου με το ονοματάκι σας για να γίνει πραγματικός διάλογος;

Η’ κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε θρασύδειλοι ότι είναι άλλο να βριζόσαστε κάποιοι

ανώνυμα εδώ μέσα και άλλο να βρίζετε και να λασπώνετε κάποιους που έχουν

όνομα και επώνυμο αντί για μια κουκούλα όπως εσείς.


1358191 Περιπαικτική Δημοκρατία

από τέλος! 3:23, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Καλά όλα τα άλλα, πάει στο διάολο. Από τη στιγμή όμως που τρεξατε να προσυπογραψετε τις αθλιότητες εγραψε το ΚΚΕ για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες πράξεις του στις 20 Οκτώβρη που περιφρουρούσε το κοινοβουλιο και το καθεστώς συνολικότερα τελειώσατε. Κάθε απευθυνσή και διαφήμισή σας στον α/α χώρο είναι μάταιη κι ασκοπη. Χανετε το χρόνο σας. Τοποθετηθήκατε ξεκάθαρα με τα καθεστωτικά αναχώματα κι εχθρικά απέναντι στα ανταγωνιστικά κινήματα κι ετσι θα αντιμετωπιστείτε.


1358272 για την Περιεκτική Δημοκρατία

από ανώνυμη 14:11, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Περιεκτική Δημοκρατία δεν προσυπέγραψε το κείμενο κανενός ΚΚΕ,το οποίο

το έκρινε πάντοτε ανάλογα με τις πραξεις του,άλλοτε θετικά και άλλοτε(και

επανειλημμένα)επικριτικά,όπως μπορεί να δει οποιος πάει στο σάιτ τους.Για κάθε

καλόπιστο που δεν έχει άλλα κίνητρα(κάποτε και ύποπτα)αποτελεί διασπαστική

πράξη την ώρα της μάχης αντί να κάνεις επίθεση στον εχθρό(που δεν είναι απλά

τα ΜΑΤ ούτε καν μόνο η Βουλή αλλά ολόκληρο το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα

που εκφράζει σήμερα κυρίωςη ένταξή μας στην ΕΕ-για την οποία οι επικριτές της ΠΔ

στον α/α χώρο κάνουν συνήθως μόκο,γιατί άραγε;-)να επιτίθεσαι ενάντια σε αυτόν

που μετέχει και αυτός στη μάχη,οποιεσδήποτε διαφορές και να έχεις με αυτόν.

Τις διαφορές θα τις λύσεις αφού νικήσεις τον εχθρό,όχι πριν,γιατί τότε έμμεσα,

αν όχι άμεσα,υποστηρίζεις τον εχθρό.Αυτοί λοιπόν εδώ μέσα που(με τη σαφή

στήριξη της ΣΟ)επιτίθενται με ανέντιμα μέσα όχι μόνο στην ΠΔ αλλά και σε όλες

τις άλλες αντισυστημικές οργανώσεις που πήραν επίσης παρόμοια αντιδιασπαστική

στάση,τη στιγμή μάλιστα που τα λαικά στρώματα αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη

επίθεση των ντόπιων και ξένων ελίτ στην Ιστορία μας,θα κριθούν από το ίδιο το

λαικό κίνημα και όχι από τα άθλια σχόλια κάποιων εδώ μέσα.


1358307 Φτηνές δικαιολογίες και τρίχες κατσαρές από την Π.Δ.

από καλά καλά 15:01, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κανένας δεν επιτεθηκε στο ΚΚΕ και κανενας δεν πήγε να λύσει τις διαφορές του μαζί του στο Σύνταγμα. Να μιλάμε με βαση τα γεγονότα. Το ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ απαγόρευσαν με το έτσι θελω και με σειρες κρανοφόρων τη κίνηση όλων των υπόλοιπων διαδηλωτών προς την Βουλή και πάνω στη Λεωφόρο Αμαλίας. Μετα από ωρες απαγόρευσης και προκλήσεων από ην κομματική περιφρούρηση που προστατευε απροκάλυπτα το κοινοβούλιο ακολούθησαν αψιμαχίες διαδηλώτων με τους κομματικούς κρανοφόρους που κατεληξαν σε συμπλοκές. Την πρώτη μαλιστα μαζική επίθεση την εκαναν οι ροπαλοφόροι και κρανοφοροι του ΚΚΕ. Και ευτυχώς υπήρξε κόσμος που νατισταθηκε και στην απαγόρευση της πορείας από το ΚΚΕ και στην επίθεση των κρανοφόρων τους. Ο Φωτόπουλος και η παρέα του συνταχθηκαν με αυτά που εκανε το ΚΚΕ επιφεροντας την σύγκρουση της 20ης Οκτώβρη και με αυτα που είπε κατόπιν για να λασπώσει τους αντιστεκόμενους διαδηλωτές, αναρχικούς, αντιεξουσιαστες, αριστερούς, νεολαίους και άλλους, και σαν τετοιος αντιμετωπίζεται. Εξαπτερυγο του ΚΚΕ και φερέφωνό του.


1358328 ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ

από ανώνυμη 16:24, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 1:05, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011)

Αυτή είναι η δική σου εκδοχή και υπάρχουν βέβαια και άλλες εκδοχές από πολλές

αντισυστημικές οργανώσεις,ακόμη και ανεξάρτητους δημοσιογράφους,που περι-

έγραψαν τα γεγονότα εντελώς διαφορετικά.Γιατί η δική σου είναι η σωστή;Μήπως

είσαι ο Πάπας και δεν το ξέραμε;Ούτε η ΠΔ ούτε ο ΤΦ λειτούργησαν εδώ η’ ποτε

άλλοτε σαν εξαπτέρυγα κανενός και αυτό άλλωστε αποδείχτηκε όταν επέκριναν,

μόλις μια βδομάδα μετά,το ΚΚΕ για τη στάση που τήρησε στις 28 Οκτώβρη.Γιά να

βρούμε όμως ποιός είναι εξαπτέρυγο ποιανού θα πρέπει να εξετάσουμε τα κίνητρα.

Ποιός είχε συμφέρον να κάνει διασπαστική ενέργεια μέσα στο λαικό κίνημα τη

στιγμή που ισως δίνονταν η κρισιμότερη μάχη;Μήπως άραγε τα εξαπτέρυγα

και δεκανίκια του συστήματος;


1358333 Δεν έχεις παρα να απευθυνθείς στους άλλους γλειφτες του ΚΚΕ

από άντε γεια τώρα 16:42, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

εδώ που γραφεις και απευθύνεσαι, αν πάς στην 1η σελίδα στο κεντρικό, θα δεις δεκάδες ανακοινώσεις συλλογικοτήτων, οργανώσεων, σωματείων και συνελευσεων που ήταν εκεί στις 20 Οκτώβρη, στο Σύνταγμα, τα είδαν, τα έζησαν και καταγραφουν τα γεγονότα και το ρόλο του ΚΚΕ όπως εγώ, που επίσης ήμουν εκεί και τα έζησα από πρώτο χέρι. Γι αυτό καλά θα κανεις να καταλάβεις ότι η ΠΔ με τη σταση τσανακογλειφτη του ΚΚΕ έφαγε άπαξ ένα πελώριο Χ στη συνείδηση αυτού του κόσμου. Κι αν δεν το καταλαβες ακόμα θα το καταλάβεις στην πορεία.


1358342 κουραστηκα

από β 17:24, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ανωνυμη δεν ξερω αν παρακολουθησες το διαλογο κ τα λινκ κ τη λασπη-συνομωσολογια των π.δ.ιτων(με τα διαφορα παρατσουκλια)που παρεθεσα αλλα πες εστω ποιες οργανωσεις θεωρεις ειναι αντισυστημικες κ γιατι?


1358404 μήπως αυτό σας βοηθήσει?

από Θ από ΒΠ 21:22, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

rising-utopia.blogspot.com


1358454 Ό,τι να’ναι

από @… 1:14, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι 2-3 της ΠΔ έχουν μπερδέψει τον αντισυστημισμό με τον εξωκονοβουλευτισμό. Φαντάσου πόσο συντηρητικοί είναι για να θεωρούν τα εκλογολάγνικά απολειφάδια της αριστεράς αντισυστημικά. Έλεος πραγματικά. Τη θέση σας την πήρατε εναντίον της αυτοοργάνωσης και υπέρ των απολειφαδιών. Ας πάτε εκεί να κάνετε εισοδισμό. Τρεχάτε επίσης να πάρετε και τα συγχαρητήρια του Βορίδη και του Καρατζαφέρη που στήριξαν το Κώμα όπως κι εσείς.


1358452 ρε βήτα (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από Α. 0:59, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 1:01, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011)

εσύ που τα παρακολούθησες δεν σε πείραξε να απαντάς με βρισιές και λάσπες σε κρυμμένα ε? δεν μας είπες αν συμφωνείς να κόβονται τα σχόλια μόνο της μιας πλευράς και να μένουν τα δικά σου. ωραίος δημοκράτης!


1358530 Προς ανώνυμη

από # 13:26, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νομίζω ότι μας κάνεις πλάκα, και εσύ και η ΠΔ…

Λες ότι “Για κάθε καλόπιστο που δεν έχει άλλα κίνητρα(κάποτε και ύποπτα)αποτελεί διασπαστική πράξη την ώρα της μάχης αντί να κάνεις επίθεση στον εχθρό(που δεν είναι απλά τα ΜΑΤ ούτε καν μόνο η Βουλή αλλά ολόκληρο το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που εκφράζει σήμερα κυρίωςη ένταξή μας στην ΕΕ-για την οποία οι επικριτές της ΠΔ στον α/α χώρο κάνουν συνήθως μόκο,γιατί άραγε;-)να επιτίθεσαι ενάντια σε αυτόν που μετέχει και αυτός στη μάχη,οποιεσδήποτε διαφορές και να έχεις με αυτόν.”

Είναι πολύ αστείο το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι του να κατηγορούν άλλους ως “διασπαστές”!!!!!!!!! Ποιοι είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ οι διασπαστές, ποιοι κάνουν χωριστές πορείες και συνεργάζονται με την Αστυνομία, ποιοι αρνούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αν δεν την ελέγχουν οι ίδιοι, ποιοι σαμποτάρουν κάθε ανάταση του εργατικού και φοιτητικού συνδικαλισμού αποστασιοποιούμενοι ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ από κοινά μέτωπα αγώνα (λες και όλοι οι άλλοι είναι πανηλίθιοι όταν συνασπίζονται απέναντι στον κοινό εχθρό……), το ξέρουμε πολύ καλά: ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΚΝΕ, Η ΠΚΣ και τα λοιπά παρακλάδια του “Κομμουνιστικού” Κόμματος (το οποίο έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό, όση και ο ΓΑΠ με τον σοσιαλισμό ή την αναρχία)…

Και μόνο που η ΠΔ τόλμησε να κατηγορήσει ως “διασπαστές” όσους εν βρασμώ (έστω και απερίσκεπτα, αν έτσι το θέλετε) επιτέθηκαν στους ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ, φέρει από εδώ και μπρος το στίγμα του υπέρτατου κρετίνου και καλά θα κάνατε να το συνειδητοποιήσετε.

Όσον αφορά στο ότι “όλοι οι επικριτές της ΠΔ είναι κρυπτοϋποστηρικτές της ΕΕ”, είναι από τα πιο αστεία ανέκδοτα που άκουσα μες στο 2011! Τέτοια λέτε μεταξύ σας και χτυπάτε ο ένας την πλάτη του άλλου ως αντισυστημίκαροι υπεραγωνισταράδες, απέναντι (από κοινού όπως φαίνεται με το ΚΚΕ) σε έναν κόσμο (αποκλειστικά) ρεφορμιστών και φιλελεύθερων;

Και κρίμα, γιατί οι αναλύσεις του Τάκη τα τελευταία 20 χρόνια (άσχετα απ’ τον απαίσιο τρόπο γραφής του και πριν αρχίσει να προτείνει “λύσεις”) ήταν αξιόλογες.


1358603 Μάλλον εσύ # ξέρεις καλά ποια είναι τα κολλητάρια (ΚΡΥΦΤΗΚΕ)

από νιλς 18:15, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

σου στο κτηνώδες καθεστώς, ξένο και ντόπιο, και λοιδωρείς ακριβώς μερικούς από τους πιο ριζοσπάστες εκφραστές σήμερα της αντισυστημικής πράξης και σκέψης, που βέβαια και ρεαλιστικές λύσεις προτείνουν ως προϋπόθεση για τη συνολική απελευθέρωση και δεν πέφτουν στην παγίδα ή το βόλεμα να κάνουν γλοιώδεις αναλύσεις για να χαϊδέψουν αισθητικά την εκφυλισμένη “α/α”, όπως εσύ και τα κολλητάρια σου.

Πρώτον, είσαι αστοιχείωτος/η γιατί μόνο ξεροκόμματη σκέψη ιδεολογικού οδοστρωτήρα δεν θα καταλάβαινε ότι ένα κομουνιστογενές.μαρξογενές Κόμμα με το μέγεθος μάλιστα του ΚΚΕ (που για σημαντικούς ιστορικούς λόγους το έχει αποκτήσει) έχει πάντα τις “πρακτορολογικές” υποψίες απέναντι σε κάθετι που δεν ελέγχει, και αυτό εξηγείται κάλλιστα από την ίδια τη μαρξιστική θεωρία. Άλλο όμως το να λέμε ότι αυτή η θεωρία και στάση είναι… συστημική (άλλωστε κανένα κομουνιστικό κόμμα με κάποια δύναμη δεν είπε ότι θα κάνει δημοτικές πολιτοφυλακές και ότι θα καταργήσει την Αστυνομία άμεσα, αφού χρησιμοποιεί το Κράτος, και παρόμοια με το δώσιμο στην Αστυνομία θα μπορούσε κάλλιστα να αντιπαραθέσει με δεκάδες στοιχεία και το ΚΚΕ, για το ότι μαζεύει ασφαλίτες που μπαίνουν στις γραμμές του κτλ.) και άλλο το να λέμε ότι δεν είναι ελευθεριακή, κάτι που είναι βέβαια απόλυτα σωστό. Απέχουν τα δύο η μέρα με τη νύχτα και τι σχέση έχει αυτή η απολιθωμένη αντίληψη με την αναρχία, που υπονοεί ότι δεν θα έπρεπε να συμμαχήσουν οι αναρχικοί με τους θεσμικούς μάλιστα κομουνιστές -ολόκληρα κράτη είχαν χτίσει- π.χ. ενάντια στον φασισμό (όπως παράλληλα ένα είδος ολοκληρωτισμού έχουμε τώρα, και μάλιστα πιο εκτεταμένου), αλλά να τους βάλουν στο ίδιο τσουβάλι,  είναι πράγματι αξιοθρήνητο για οποιονδήποτε θέλει να αυτο-καλείται α/α.

Δεύτερον, για την “εν βρασμώ ψυχής” επίθεση στον χιλιάδες κόσμο που επέλεξε να πάει με τις γραμμές του ΠΑΜΕ: το γεγονός ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι επέλεξαν να κάνουν την τραμπούκικη επίθεση εν βρασμώ ψυχής με το προκάλυμμα του “α/α”, σημαίνει ότι όσοι υποστηρίζουν την αντισυστημική προοπτική του λαϊκού κινήματος (που είναι προϋπόθεση βέβαια για το βήμα στην ελευθεριακή κοινωνία), δεν θα έπρεπε να καταδικάσουν “κατακούτελα” αυτή την κτηνωδία, αλλα να βγάζουν μάλιστα και ..ευφημιστικές ανακοινώσεις όπως έκανε το 99% των οργανώσεων του “χώρου”;

Τρίτον, ωραία ακούγεται στα κομουνιστοφαγικά αντανακλαστικά να λέμε για χρόνια διάσπαση του “κινήματος” από το ΚΚΕ, (ποιου κινήματος άραγε ελευθεριακά φυντάνια του ρεφορμισμού του συστήματος;; – ενός κινήματος σαν το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ για παράδειγμα, που γλύφατε, και πήγε το αντισυστημικό κίνημα μια δεκαετία πίσω;) αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι η μόνη σημαντική οργάνωση που θέτει το ζήτημα της ΕΕ ως πρώτο στην ατζέντα του σε σχέση με τη σημερινή κρίση και την καθεστωτική/συστημική βία, ενώ όλοι οι άλλοι που δήθεν είναι και αυτοί “με το κίνημα” το κάνουν τουμπεκί. Όταν όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις για τον ρόλο της ΕΕ αλλά έχουν καταντήσει γυρολόγοι του βολέματος σε εναλλακτικά “μαγαζάκια”, και την ίδια στιγμή μάλιστα κάνουν και κρετίνικες επιθέσεις εναντίον όσων προσπαθούν να χτίσουν ένα αντισυστημικό κίνημα, γιατί να μην τους καταγγείλει κάποιος τεκμηριωμένα ως φιλελεύθερους, μεταμοντέρνους κτλ. και αριστερή μπότα του καθεστώτος, αλλά να το παίξει φιλαράκια μαζί τους; Για να μη χάσει το κοινωνικό χώσιμο και στάτους του μέσα στα καθεστωτικά εναλλακτικά φερέφωνα που βρίθουν μέσα στον “χώρο”, όπως κάνουν προσωπικότητες σαν την πάρτη σου;

Τέταρτον, ποιος ο ρόλος των αναρχικών εδώ και πολλών γύρω από εδώ, όταν μιλούν μεν μονότονα για Κράτος, ώστε να πιάσουν επάξια τη βάση του ελάχιστου κοινού παρονομαστή, αλλά για συγκεκριμένα και κτηνώδη ΥΠΕΡ-κράτη που εγκαθιστούν τοποτηρητές τους σε ντόπια κράτη-προτεκτοράτα και μακελεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμο μέσω αυτών, το κάνουν ΜΟΚΟ σε κάθε τους ανακοίνωση ή παρέμβαση ή εκδήλωση, όπως είναι π.χ. η ΕΕ, η υπερεθνική ελίτ κτλ. Επίσης, ποιος είναι ο ρόλος τους ενάντια στις ιεραρχίες και τα συμπτώματα της στην κοινωνία για τα οποία μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ημιμάθειας κάθε μέρα με αποσπασματικές ηλιθιότητες συστημικών και αποδομιστών ιδεολόγων, όταν κάνουν πάλι μόκο ότι εμπειρικά μπορεί να δειχτεί από χιλιάδες πηγές, επίσημες και μη πλέον, ότι όλες οι ιεραρχίες και πολλές εκφράσεις απολυταρχίας σήμερα εξαρτώνται καθοριστικά (αλλά όχι αποκλειστικά) από το ίδιο το διεθνές σύστημα και τις ελίτ -ΥΠΕΡΚΡΑΤΗ που το ελέγχουν; Θα συνεχίσουν για πολύ οι όποιοι φίλοι της αναρχίας να παπαγαλίζουν απλά για “κράτη”, λες και ζούμε στον 19ο αιώνα, ή πρέπει να πάνε σε μερικές ακόμα δεκάδες εκδηλώσεις από αυτές που εκφράζουν την αυτο-οργάνωση μέσα στο σύστημα όταν καταλύεται όλος ο κοινωνικός ιστός, για να αλλάξουν “κάπως” άποψη; Ποιος είναι ο ρόλος των α/α που διατείνονται σε όλες τους τις εκφράσεις την ανάγκη των κινημάτων για τα κινήματα (ή τις “πλειάδες” κινημάτων), ακριβώς όπως προωθεί ο πυρήνας της προοδευτικής φιλελεύθερης σήμερα Ιδεολογίας, διασπώντας συστηματικά το αντισυστημικό κίνημα (που φυσικά θέτει επί τάπητος συγκεκριμένες εκφράσεις του και μέσα αν δεν θέλει να μας κοροϊδεύει ασύστολα), με παρόμοιο τρόπο που κάνουν με όλη την ανάλυση τους οι διάφοροι Σταματόπουλοι, Οικονόμου και σία; Και εσύ με αυτά τα “εναλλακτικά” φιλαράκια του συστήματος -είτε γίνονται έτσι εκ των πραγμάτων, λόγω επανειλημμένων θέσεων τους είτε και σκόπιμα-, θες να συμπορευτεί κάθε κίνημα ή οργάνωση που θέλεται να λέγεται αντισυστημική; Και καλείς σε όσους αντιδρούν σε αυτή την “ελευθεριακή” σύμπλευση με την παγκόσμια και ντόπια κτηνωδία, “διασπαστή” και “κρετίνο”; Και το παίζεις και σοβαρός/ή στον ξεφτίλικο, δήθεν “ενημερωμένο” οίστρο σου, που μάλιστα παρουσιάζεται και ως συνολικός εκφραστής του “α/α χώρου”; Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ..