Δεκέμβρης 2011
 
 
 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

μπλογκ fadomduck2

μπλογκ Disdaimona


 
Από το μπλογκ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Να σταματήσει η ΑΝΩΝΥΜΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ στο internet»


Από το μπλογκ PRAXIS

Η προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης του Τάκη Φωτόπουλου και του Δικτύου για την Περιεκτική Δημοκρατία που συντελείται μέσα από διαδικτυακούς χώρους και ανώνυμα σχόλια όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας αλλά αποτελεί πρακτική βαθιά αντιδραστική απέναντι σε έναν αγωνιστή και μια συλλογικότητα που χρόνια τώρα διατυπώνουν πολιτικές θέσεις και επεξεργασίες. Πρακτική που δυστυχώς είναι σήμερα συνηθισμένο φαινόμενο σε μια σειρά χώρους και αναδεικνύει την διαφθορά και την διάβρωση τους από τις κυρίαρχες πρακτικές, με αποτέλεσμα την αδυναμία τους να δώσουν ελπιδοφόρα διέξοδο στους εργαζόμενους.


 
Δεκέμβρης 2011
 
 
 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

μπλογκ fadomduck2

μπλογκ Disdaimona


 
Από το μπλογκ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Να σταματήσει η ΑΝΩΝΥΜΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ στο internet»


Από το μπλογκ PRAXIS

Η προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης του Τάκη Φωτόπουλου και του Δικτύου για την Περιεκτική Δημοκρατία που συντελείται μέσα από διαδικτυακούς χώρους και ανώνυμα σχόλια όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας αλλά αποτελεί πρακτική βαθιά αντιδραστική απέναντι σε έναν αγωνιστή και μια συλλογικότητα που χρόνια τώρα διατυπώνουν πολιτικές θέσεις και επεξεργασίες. Πρακτική που δυστυχώς είναι σήμερα συνηθισμένο φαινόμενο σε μια σειρά χώρους και αναδεικνύει την διαφθορά και την διάβρωση τους από τις κυρίαρχες πρακτικές, με αποτέλεσμα την αδυναμία τους να δώσουν ελπιδοφόρα διέξοδο στους εργαζόμενους.

H προσπάθεια να σβηστούν, με αυτούς τους τρόπους αντιπαράθεσης, τα πολιτικά ζητήματα, με τα ιντερνετικά λασπόλουτρα και τις αήθεις επιθέσεις είναι εχθρική  για οποιαδήποτε (μαρξιστική, αναρχική, αντιεξουσιαστική) άποψη και ρεύμα που αγωνίζεται για τα εργατικά συμφέροντα.

Ο Τάκης Φωτόπουλος και το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία ήταν από τις ελάχιστες φωνές που αντιτάχθηκαν στον εκφυλισμό τμημάτων της αριστεράς που διατύπωσαν, μέσα στην κρίση, "αντικαπιταλιστικές" προτάσεις με τις χορηγίες της Ε.Ε και την συνεργασία ΜΚΟ χρηματοδοτούμενων από το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ξεπουλώντας σε πολιτικούς τακτικισμούς κάθε αξία που υποτίθεται ότι υποστήριζαν. Ήταν επίσης από τις λίγες φωνές που αρνήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του "αριστερού μαϊντανού" σε στημένες εκδηλώσεις για να αποκτήσουν "πλατιά ακροατήρια" στο κίνημα των πλατειών. Για αυτές τις επιλογές έγιναν στόχος αντίστοιχων επιθέσεων και παλαιότερα στο διαδίκτυο. 

Οι θέσεις του Τάκη Φωτόπουλου και του Δικτύου για την Περιεκτική Δημοκρατία ( ανεξάρτητα από διαφωνίες η όχι) αποτελούν σημαντική συμβολή στην προσπάθεια να υπάρξει ένα ανεξάρτητο από την κυρίαρχη πολιτική και τους διεθνείς οργανισμούς του κεφαλαίου (και την Ε.Ε ιδιαίτερα) κίνημα για την υπεράσπιση του κόσμου της δουλειάς. Θέσεις που με συνέπεια υποστηρίχθηκαν από την αρχή της έκρηξης της κρίσης στην Ελλάδα, όπως και οι θέσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και απέναντι στα γεγονότα στην απεργία στις 20 Οκτώβρη.

Στην προσπάθεια να υπάρξει ένα πλατύ εργατικό μέτωπο, ανεξάρτητο από το κεφάλαιο και τους εθνικούς και διεθνείς μηχανισμούς του που θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική και θα κάνει αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση μιας άλλης οικονομίας και εξουσίας-δημοκρατίας (προσπάθεια στην οποία το Praxis αποτελεί ελάχιστη συμβολή) οι θέσεις αυτές είναι αναπόσπαστο τμήμα. Και πιστεύουμε ότι μόνο η ένταση των πολιτικών και κινηματικών πρωτοβουλιών και της αντιπαράθεσης με πολιτικά επιχειρήματα απέναντι στον σημερινό εκφυλισμό της πολιτικής συζήτησης μπορεί να απαντήσει πραγματικά σε αυτές τις πρακτικές και τους μηχανισμούς που τις αναπαράγουν είτε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είτε στην αριστερά. Οι υπαρκτές διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε στα πολιτικά ζητήματα η και στον τρόπο αντιπαράθεσης δεν μπορούν να αποτελούν επιχείρημα για την σιωπή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις επιθέσεις και τον πολιτικό κανιβαλισμό που έχει εξαπολυθεί, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας απέναντι στον Τάκη Φωτόπουλο και το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία.

 


Από το μπλογκ Lenin Reloaded

 

Το ιστολόγιο θα ήθελε να δηλώσει την συμπαράστασή του στον Τάκη Φωτόπουλο και το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία για την πρωτοφανούς χυδαιότητας, αήθειας και θράσους επίθεση που δέχτηκαν από την γνωστή μάστιγα ιντερνετικών δηλωσιών, τουτέστιν πολιτικά αμόρφωτων και ημιβάρβαρων χούλιγκανς που φαντασιώνονται εαυτούς ως "αντιεξουσιαστές", ασελγώντας κατ' εξακολούθηση σε κάθε αρχή του "χώρου" που υποτίθεται πως εκφράζουν.
 
Οι πολιτικές διαφωνίες του ευρύτερου κομμουνιστικού χώρου –καθώς και του παρόντος ιστολογίου– με τον Φωτόπουλο δεν είναι και δεν μπορούν να είναι αιτίες σιωπής μπροστά στο θέαμα αυτού του θεάτρου του παραλόγου.
 
Ο Φωτόπουλος, στο κάτω-κάτω, γίνεται αποδέκτης αυτού του παραληρήματος μίσους και εμπάθειας επειδή υπερασπίστηκε τον κομμουνιστικό χώρο από τις δολοφονικές επιθέσεις της 20ης Οκτώβρη, όταν και η έμπρακτη απαίτηση των εν λόγω νεοναζί με αναρχική προβιά ήταν να καεί ζωντανός κάθε κομμουνιστής στον χώρο του Συντάγματος. Δέχεται επίσης τη λάσπη επειδή έχει το θάρρος και το ήθος να καταγγείλει την ωραιοποίηση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στη Λιβύη, από ανθρώπους με ηθικά κριτήρια τόσο καταβαραθρωμένα που δεν βρήκαν τίποτε να πουν για την περιχαρή έκθεση στην τηλεόραση των κομμένων δαχτύλων του υιού Καντάφι στα πλαίσια του "πολιτισμού" που εκπροσωπούν και τον οποίο προασπίζονται, την σφαγή αμάχων σε νοσοκομεία, τους διαρκείς βομβαρδισμούς και την εξωνημένη ιμπεριαλιστική αναζήτηση του κέρδους σε βάρος κάθε αρχής ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δικαιώματος στην ζωή, ή κρατικής αυτοδιάθεσης. Προφανώς τους στάθηκε αδύνατο να εκφράσουν την πολιτική τους διαφωνία με το καθεστώς Καντάφι και την διαμαρτυρία τους για τους τους χειρισμούς του χωρίς να υιοθετήσουν τον ρόλο της πρώτης γραμμής στην μισθοφορική εκπόρνευση της "αριστεράς" από τους αφέντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γονατίζουν την ίδια τους τη χώρα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν εκφράζουν τίποτε άλλο παρά την σήψη και παρακμή των πιο αντιδραστικών κομματιών της μικροαστικής τάξης. Κάθε αναρχικός που σέβεται την ιστορία που ενώνει τον Ετιέν ντε λα Μποεσί με τον Μπλανκί και την Κομμούνα, με την ηρωϊκή αντίσταση στην Ισπανία, με τους αναρχοσυνδικαλιστές, με τον αντινομιανισμό και την παράδοσή του, οφείλει να στηλιτεύσει ως σελίδα ντροπής την εκστρατεία πολιτικού κανιβαλισμού που έχει εξαπολυθεί ενάντια στον Τάκη Φωτόπουλο και το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία. Αντεπιχειρήματα σε επί μέρους θέσεις τους υπάρχουν, μπορούν και πρέπει να διατυπωθούν, τόσο απ' τον χώρο του έντιμου αντιεξουσιασμού όσο και από αυτόν του επαναστατικού Μαρξισμού. Αυτό που διαμείβεται όμως στην πράξη είναι κάτι πολύ διαφορετικό: είναι ομαδικός βιασμός της προσωπικότητας και της κοινωνικής υπόστασης ενός ανθρώπου της μαχόμενης αριστεράς.
 

Επιστολή Τ. Φωτόπουλου

Αγαπητέ Αντώνη,

Αρχικά να σε ευχαριστήσω δημόσια για την έντιμη πολιτική στάση που τήρησες στο θέμα, σε αντίθεση με τους κουκουλοφόρους λασπολόγους του Ιντιμίντια και του μπλογκ ΣΧΣ (στους οποίους κατ' εξοχήν περιλαμβάνεται και ο δήθεν "αντικειμενικός" Omadeon που έχει εκστομίσει κάθε Γκεμπελική συκοφαντική διαστρέβλωση εναντίον μου). Όλα αυτά βέβαια χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση , όπως και όλες οι άλλες αθλιότητες που εκστομίζουν εναντίον μου, στο λιντσάρισμα που ξεκίνησαν οι θρασύδειλοι αυτοί. Και είναι  θρασύδειλοι γιατί δεν τολμούν βέβαια την δημόσια αντιπαράθεση σε οποιοδήποτε έντυπο (εφημερίδα η περιοδικό) όπου ξέρουν ότι ισχύουν δεοντολογικοί κανόνες, οι οποίοι ποτέ δεν θα επέτρεπαν παρόμοιες χυδαία λασπολογικές επιθέσεις (γι αυτό ακόμη και το Ιντιμίντια αναγκάστηκε τελικά να κρύψει το σχόλιο του φίλου του Omadeon, αρχι-λασπολόγου Blackpanther, με βάση το κείμενο του οποίου ξεκίνησε όλη η σπίλωση μου  στο ΣΧΣ). Και είναι διπλά θρασύδειλοι, γιατί άλλο να βρίζεις με κάποιο ψευδώνυμο, σαν κουκουλοφόρος, κάποιον που καταθέτει επώνυμα και δημόσια τις απόψεις του για δεκαετίες, και άλλο ο νηφάλιος επώνυμος διάλογος που πρέπει πάντα να είναι στοιχειοθετημένος και χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες. Ιδιαίτερα, όταν η λασπολογία αυτή γίνεται σε ένα μέσο (Ιντι) που αποδεδειγμένα κρύβει η και διαγράφει ότι σχόλιο δεν του αρέσει, κατά παράβαση των ιδίων των δικών του δεοντολογικών κανόνων, ή ακόμη χειρότερα σε ένα μέσο σαν το ΣΧΣ που δεν έχει καν δεοντολογικούς κανόνες, οπότε η μόνη προστασία που μένει στο θύμα της λασπολογίας είναι η νομική, που θα μπορούσε βέβαια σχετικά εύκολα να το κλείσει, αλλά για λόγους αρχής δεν θέλω να καταλήξω εκεί (παρόλο που κάνουν καθαρή character assassination), μέχρις ότου βέβαια να ξεπεράσουν τα όρια κάθε ανθρώπινης αντοχής, που ήδη τα πλησιάζουν. Και δεν μιλάμε βέβαια μόνο για θρασυδειλία αλλά και για άκρα πολιτική ανεντιμότητα που χαρακτηρίζει αυτά τα άτομα, σαν τον Omadeon και τους φίλους του, που με κατηγορούν γι' ανακοινώσεις του Δικτύου, όχι δικά μου κείμενα, με τις οποίες βέβαια συμφωνώ, αλλά δεν  είναι προσωπικά μου κείμενα, τα οποία είναι μόνο αυτά που υπογράφω.

Γι' αυτό το θέμα όμως της ανώνυμης λασπολογίας στον Ελληνικό διαδικτυακό χώρο (που δεν το έχω απαντήσει αλλού στην Ευρώπη) θα γράψω σύντομα άρθρο στην Ελευθεροτυπία και όπου αλλού μπορέσω γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταντήσει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ πια, όπως αποδεδείχθηκε και με τους διαδικτυακούς εγκληματίες της Λιβύης που παρίσταναν τους «επαναστάτες» και μετά το λεκτικό λιντσάρισμα κάθε υποστηρικτή του καθεστώτος κατέφυγαν στη συνέχεια και στο πραγματικό λιντσάρισμα, ματοκυλώντας έναν ολόκληρο λαό μαζί με τα Νατοϊκά καθάρματα (σημειωτέο ότι έχω γράψει άρθρο στα Αγγλικά 30.000 λέξεων όπου τεκμηριώνω ό,τι γράφω και το οποίο,  μαζί με αλλά άρθρα μου για Ιράν, Συρία κλπ θα εκδοθεί σύντομα από Αμερικανικό εκδ. Οίκο). Ήδη άλλωστε βγήκαν σχόλια και στο Ιντι και στο ΣΧΣ που άμεσα η έμμεσα απειλούν τη σωματική ακεραιότητα εμένα και των μελών της ΠΔ, όπως έκανα δημόσια καταγγελία στην Ελευθεροτυπία.

Συνέχισε λοιπόν τη δουλειά σου που τιμά τον Ελληνικό ιντερνετικό χώρο σε αντίθεση με άθλια δήθεν «εναλλακτικά» μέσα όπως το Ιντιμίντια και το ΣΧΣ που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία, η οποία είχε καθιερωθεί για άλλο λόγο –για να προστατευθούν τα μέσα αυτά  από επιθέσεις της εξουσίας, όταν έκαναν αποκαλύψεις, ανακοινώσεις κινητοποιήσεων κλπ– ώστε να κάνουν βρώμικες λασπολογικές επιθέσεις κατά αντισυστημικών αγωνιστών.

Δεν θα τους κάνω βέβαια ποτέ τη χάρη να μετάσχω στους δήθεν "διαλόγους" που σκαρώνουν στα άντρα λασπολογίας τους, όπως αφελώς είχα κάνει παλιά με το Ιντιμίντια.

 

Συντροφικά

Τάκης Φωτόπουλος