11/1/2012

Κύριε Μαρκέτο,

Μόλις έμαθα από τους συνεργάτες μου της Περιεκτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ότι όχι μόνο μετείχατε σε διαδικτυακή σελίδα (facebook κάποιου/ας Danae Papadopoulou) —η οποία έχει επιδοθεί στην πιο βρομερή λασπολογία εναντίον μου και σήμερα έφθασε μέχρι να δημοσιεύει το αγγελτήριο θανάτου μου μαζί με επικήδειο, ανάμεσα στις πιο βρομερές ύβρεις και συκοφαντίες της ίδιας και των φίλων της— αλλά ότι κατεβήκατε και στο επίπεδο να μετέχετε και σε «διάλογο» για την δήθεν από μέρους μου συκοφάντηση του Καστοριάδη , συμβάλλοντας μάλιστα και εσείς στη παραπέρα συκοφάντηση μου.

Έτσι, πρώτον, γράφετε “Προφανώς η επίθεση του Φωτόπουλου είναι άδικη,” χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση—φαντάζομαι στις Πανεπιστημιακές σπουδές σας θα είχατε μάθει ότι παρόμοιοι ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί προδίδουν είτε άγνοια είτε απόπειρα συκοφάντησης.

Δεύτερον, με τον ίδιο, ή μάλλον χειρότερο, τρόπο συνεχίζετε: “Σίγουρα δεν ήταν με την οικονομία της αγοράς, και ούτε κι εγώ δεν θα τον έλεγα συστημικό πράκτορα, σε καμιά περίπτωση”. Εδώ κάνετε δυο κατάφωρες παραβιάσεις κάθε επιστημονικής δεοντολογίας. Το “σίγουρα” δεν ήταν με την οικονομία της αγοράς από που άραγε το βγάλατε; Ο ίδιος ο Καστοριάδης σε συνέντευξη τη του 1989 “Done and to be Done”  στο Castoriadis Reader (Επιμ. David Ames Curtis , Oxford, 1997) p. 412 γράφει: «An autonomous society will instaurate a genuine market defined by consumer sovereignty…it will decide democratically the overall allocation of resources” κλπ. Όπως μάλιστα ανέλυσα στο άρθρο μου «Πρόσφατες θεωρητικές εξελίξεις στο πρόταγμα της ΠΔ» στο βιβλίο Παγκοσμιοποιημένος Καπιταλισμός , Έκλειψη της αστέρας και Περιεκτική Δημοκρατία, (Επιμ. Steve Best, Κουκκίδα, 2008) αυτο δεν ήταν καθόλου περίεργο, γιατί ο ύστερος Καστοριάδης, ιδιαίτερα, υποστήριζε μια εγχρήματο οικονομία της αγοράς (χωρίς βέβαια ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής) η οποία όμως, όπως ανέπτυξα, αγνοούσε την βασική ανάλυση του Karl Polanyi ότι αναπόφευκτα μια τέτοια οικονομία θα οδηγούσε, μέσα από τη δυναμική της αγοράς, σε μια καπιταλιστική οικονομία της αγοράς. Εδώ απλά προδίδετε έλλειψη επαρκούς γνώσης για την Καστοριαδική σκέψη,  αλλά στη συνέχεια κάνετε και μια λαθροχειρία που μόνο επιστήμονα δεν χαρακτηρίζει, προφανώς για να είστε αρεστός στα αυτιά των λασπολόγων που σας φιλοξενούσαν, γράφοντας ότι εσείς δεν θα τον λέγατε ποτέ συστημικό πράκτορα, συμφωνώντας με όλη την βρομερή συκοφάντηση μου από το Facebook αυτό, ότι δήθεν βγάζω όλους τους διαφωνούντες με εμένα  «συστημικούς πράκτορες». Μπορείτε να μου δώσετε το τμήμα κειμένου μου όπου αποκάλεσα τον Καστοριάδη “συστημικο πράκτορα”; Προφανώς, αν δεν το κάνετε, είστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους άθλιους ανώνυμους κουκουλοφόρους φίλους σας στο διαδίκτυο.

Κύριε Μαρκέτο, ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πως, δεδομένου ότι οι ανταλλαγές αυτές φάνηκαν σε πιθανόν 100άδες χρήστες, αν όχι παραπάνω, αφού ήταν σε δημόσια θέα στο διαδίκτυο και σε “φίλους” στο facebook, είστε συνένοχος συκοφαντικής δυσφήμησης μου, μαζί με τους δυσώδεις κουκουλοφόρους που σας φιλοξενούν και ο μόνος λόγος που δεν έχετε ακόμη τραβήγματα με τη δικαιοσύνη, όπως και οι φίλοι σας, είναι ότι δεν έχω ποτέ προσφύγει στην αστική δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της μακράς πολιτικής ζωής μου, παρά το γεγονός ότι τώρα τελευταία είναι φανερό σε όλους ότι είμαι στόχος character assassination, για τις πολιτικές απόψεις μου. Θα ήμουν όμως περίεργος να μάθω ποια θα ήταν η αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας στο ΑΠΘ, αλλά και γενικότερα, όταν θα μάθαιναν τις εντελώς αντιεπιστημονικές (αν όχι και ποινικές) πρακτικές που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο εναντίον όποιου διανοητή θεωρείτε πολιτικό αντίπαλο σας.

Τάκης Φωτόπουλος

11/1/2012

Κύριε Βατικιώτη

Με μεγάλη μου λύπη (γιατί κάποτε συνεργαζόμουν με το ΠΡΙΝ και μέχρι πρόσφατα είχαμε και στενή συντροφική σχέση με τον Γιάννη Ελαφρό) έμαθα ότι είσαστε facebook friends με κάποιο ανώνυμο υποκείμενο που υπογράφει ως «Δανάη Παπαδοπούλου», η οποία έχει επιδοθεί στην πιο βρομερή λασπολογία εναντίον μου και χθες έφθασε μέχρι να δημοσιεύει το αγγελτήριο θανάτου μου μαζί με επικήδειο, (Athens Indymedia id=1367878) ανάμεσα στις πιο βρομερές ύβρεις και συκοφαντίες της ίδιας και των φίλων της. Από ότι είδα, δεν κατεβήκατε μεν στο επίπεδο να συμμετέχετε κιόλας στη κατασυκοφάντησή μου, όπως έκανε ο Σπύρος Μαρκέτος στον οποίο ήδη έγραψα (βλ. συνημμένο) και με τον οποίο καταλαβαίνω είστε επίσης facebook friends, και νομίζω και συνεργάτες στην ΕΛΕ,  αλλά είδα δύο τουλάχιστον φορές να σας αναφέρει ο/η «Παπαδοπούλου» στο facebook της κατά τρόπο που δείχνει ότι έχετε τουλάχιστον οικεία σχέση (παραθέτω σχετικά αποσπάσματα στο συνημμένο). Ιδιαίτερα όταν γράφει, συκοφαντώντας με κατάφωρα, ότι συκοφάντησα “την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους (την ΕΛΕ, της οποίας ηγούνται άνθρωποι όπως ο Λεωνίδας Βατικιώτης, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για να επιβεβαιώσετε τα λεγόμενά μου) ότι… πληρώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση!”

Από το απόσπασμα αυτό είναι φανερό ότι εσείς της δώσατε την πληροφορία αυτή, αφού σε εσάς άλλωστε παραπέμπει για να την επιβεβαιώσετε. Αν πάλι δεν ήσασταν εσείς ο πληροφοριοδότης της, τότε γιατί άραγε δεν της απαγορεύσατε να χρησιμοποιεί το όνομά σας κατ’ αυτόν τον τρόπο που αν ήθελα να καταφύγω στην αστική δικαιοσύνη, που δεν συνηθίζω, θα μπορούσε κάλλιστα να σας μπλέξει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση;  Εναλλακτικά, θα πρέπει να μου δώσετε στοιχεία για το πότε και που έγραψα ότι “πληρώνεστε από την ΕΕ” δεδομένου ότι ποτέ δεν έγραψα κάτι τέτοιο για μέλη της ΕΛΕ αλλά, το πολύ, να αναφέρθηκα (ή πιο πιθανό να αναφέρθηκε το δίκτυο της ΠΔ γιατί δεν θυμάμαι δική μου σχετική αναφορά) ) στο γεγονός ότι χορηγός του διεθνούς συνεδρίου της ΕΛΕ το καλοκαίρι ήταν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (όπως ανέφερε η ίδια η ιστοσελίδα της ΕΛΕ!)

Κλείνοντας, δεν αρνούμαι ότι έκανα στο παρελθόν οξεία κριτική στην ΕΛΕ (η οποία άλλωστε επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα αφού το “κούρεμα” που ήταν ο στόχος της ήδη το κάνουν οι ελίτ όπως είχα προβλέψει εδώ και ενάμιση χρόνο!)—κριτική στην οποία απαντήσατε παλαιότερα με μια σύντομη (και ατεκμηρίωτη βέβαια) αναφορά σε άρθρο σας στο ΠΡΙΝ ότι ήταν “δογματική”. Όμως ποτέ δεν κατέφυγα σε προσωπική λασπολογία των πολιτικών μου αντιπάλων ακόμη και όταν έκανα κριτική του ατομικού έργου διανοητών όπως ο Καστοριάδης. Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια της Ελληνικής “Αριστεράς” όταν βλέπω να χρησιμοποιούν παρόμοια ανέντιμα πολιτικά μέσα για να “θάψουν” (κυριολεκτικά στη περίπτωση!) τους επικριτές της, μπροστά στα οποία ωχριούν οι Σταλινικές πρακτικές…

Τάκης Φωτόπουλος

ΥΓ. Στέλνω το μήνυμα αυτό και στον Σπ. Μαρκέτο, καθώς και τον Γ. Ελαφρό επειδή τους αναφέρω παραπάνω.

12/1/2012

(Κοινό μήνυμα προς Μαρκετο και Βατικιώτη)

Σας έστειλα χθες ένα ιδιωτικό email όπου στοιχειοθετούσα την άμεση (Μαρκέτος), ή έμμεση (Βατικιώτης), συμμετοχή σας στην λασπολόγηση εμένα και του δικτύου ΠΔ και νόμιζα ότι, μετά από αυτό, το θέμα θα τέλειωνε εκεί και ότι θα “μαζεύατε” τους κουκουλοφόρους λασπολόγους με τους οποίους είναι πια αποδεδειγμένες οι διαδικτυακές σχέσεις σας (Danae Papadopoulou που πιθανώς είναι άλλο ψευδώνυμο ενός αρχι-αλιτήριου κουκουλοφόρου που οργανώνει όλη αυτή την εκστρατεία με διάφορα ψευδώνυμα Omadeon, libredss κ.λπ.). Αντ’ αυτού, σήμερα βλέπω οι ίδιοι κατέφυγαν στα έσχατα όρια αθλιότητας και πολιτικής ανεντιμότητας, δημιουργώντας αυτό το μπλόγκ όπου παρουσιάζομαι  ως ακροδεξιός και εθνικοσοσιαλιστής

http://laosydisa.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

και τώρα κατέβηκαν ένα σκαλί παρακάτω επεμβαίνοντας ακόμη και στη διεθνή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια wikipedia και αλλοιώνοντας κατά Γκεμπελικό τρόπο  το λήμμα για το βιογραφικό μου, παρουσιάζοντας την ΠΔ ως σύνθεση Σταλινισμού και συνομοσιολογικών θεωριών κ.λπ. (βλ. αποκάτω, με κόκκινο στο δεξιό κείμενο οι Γκεμπελικές διαστρεβλώσεις).

Με αυτό το μήνυμα μου θέλω να σας κάνω απόλυτα υπεύθυνους για τη συνέχιση της τερατώδους αυτής λασπολογίας. Ξέρω ότι είστε σε θέση να σταματήσετε άμεσα αυτή την αλητεία , είτε μέσω των επαφών  σας με Omadeon/Papadopoulou κ.λπ. ή, το ελάχιστο,  με το να βγείτε δημόσια και καταδικάσετε αυτές τις πρακτικές και να διαχωρίσετε τη θέση σας  από αυτούς. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ Ή ΤΟ ΕΝΑ, Ή/ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΣΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.

Τάκης Φωτόπουλος