(ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΘΗΝΑ)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Λόγω της κτηνώδους επίθεσης των Σιωνιστών εγκληματιών ενάντια στο στολίσκο «Στόλος της Ελευθερίας», με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, η εκδήλωση μας στο Πολυτεχνείο που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 31 Μαΐου αναβάλλεται. Καλούμε τους φίλους και συντρόφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία την ίδια ώρα, στην οποία καλούν το «Ένα Καράβι για τη Γάζα», η «Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό – Ιντιφάντα» και άλλες οργανώσεις.

Θα επακολουθήσει ανακοίνωση του Δικτύου ΠΔ για το νέο αυτό κακούργημα που μπορεί να έχει ιδιαίτερα σημαντικές και επικίνδυνες επιπτώσεις για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου γενικότερα, μετά την προφανή αυτή αποχαλίνωση των εγκληματιών Σιωνιστών, με τη ρητή η σιωπηρή συμπαράσταση των υποστηρικτών τους στην υπερεθνική ελίτ, καθώς και της δικής μας κοινοβουλευτικής Χούντας.

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για μεταφορά της εκδήλωσης μας σε άλλη ημερομηνία.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΔ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ : «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

ΗΜΕΡΑ : 31 ΜAH 2010

ΠΟΛΗ : ΑΘΗΝΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ : ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΩΡΑ : 19:00

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΟΜΑΔΑ ΠΔ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ληστρικά μέτρα που επιβάλλονται από την υπερεθνική ελίτ και την ντόπια υποτελή ελίτ στον ελληνικό λαό στην πραγματικότητα έχουν μόνο ένα στόχο : να μην χάσουν οι δανειστές μας ούτε δεκάρα.

Και αυτό, παρά τα παραμυθιάσματα του αρχηγού της κοινοβουλευτικής χούντας, η οποία κυβερνά τον τόπο με την βοήθεια της αγέλης του κοινοβουλευτικού λόχου που υφάρπαξαν την ψήφο του λαού, καταφεύγοντας στην καθαρή απάτη, και την διατηρούν σήμερα με την κατ’ εξακολούθηση απάτη των ΜΜΕ των ελίτ που τους στηρίζουν, αλλά και την αστυνόμο-τρομοκρατία που εντείνεται. Έτσι, τα λαϊκά στρώματα καταδικάζονται στην ανεργία και τη στέρηση, ενώ όλο και περισσότεροι ξεπερνούν την μαζική πλύση εγκεφάλου περί δήθεν «μονόδρομου» των μέτρων, τη στιγμή που γίνεται πια κοινή συνείδηση ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Δηλαδή, μια λύση που θα υποχρέωνε τις ξένες και ντόπιες ελίτ, οι οποίες άλλωστε δημιούργησαν το Χρέος, να το πληρώσουν οι ίδιες και όχι τα λαϊκά στρώματα που εισέπραξαν κάποια ψίχουλα από αυτό.

Η λύση αυτή, θεμελιώνεται σε δυο βασικούς πυλώνες : πρώτον, την μονομερή έξοδο από την Εύρω-ζώνη και την επανεισαγωγή και υποτίμηση μιας νέας δραχμής (με παράλληλη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων για να προστατευθούν από την υποτίμηση) και, δεύτερον, την επανεισαγωγή αυστηρών κοινωνικών ελέγχων στις αγορές κεφαλαίου, εμπορευμάτων και εργασίας ώστε να προστατευθεί η κοινωνία από τις αγορές. Τα υπόλοιπα εναλλακτικά μέτρα είναι παρεπόμενα των δυο αυτών πυλώνων: δραχμοποίηση του χρέους και στη συνέχεια επαναδιαπραγμάτευση του με βάση τους δικούς μας όρους (συρρίκνωση και επιμήκυνση χρόνου πληρωμής με την απειλή ολοσχερούς στάσης πληρωμών), κοινωνικοποίηση Τραπεζών και βαριά φορολογία στην κινητή και ακίνητη μεγάλη περιουσία, ώστε να πληρώσουν το χρέος μόνο τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα που το δημιούργησαν και βασικά ωφελήθηκαν από αυτό.

Πώς φτάσαμε ως εδώ και τι κάνουμε από δω και πέρα.

Ομιλία-Συζήτηση για τις προοπτικές του αντισυστημικού κινήματος

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ : «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

ΗΜΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΗ 2010

ΠΟΛΗ : ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ :  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΩΡΑ : 19:00

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ : «Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ»

ΗΜΕΡΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΜAH 2010

ΠΟΛΗ : ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ : ΑΙΘΟΥΣΑ 3 ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΓΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΩΡΑ : 20:30

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης υποδέχεται τον γνωστό οικονομικό αναλυτή και πολιτικό στοχαστή Τάκη Φωτόπουλο. Ο Τάκης Φωτόπουλος θα μιλήσει στις 17 Μαΐου (ώρα 20:30, αίθ. 3 των νέων διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου), στο πλαίσιο του Σεμιναρίου «Φιλοσοφία και Κοινωνικές Επιστήμες» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, με θέμα «Η συστημική κρίση στην Ελλάδα και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στη μακροπρόθεσμη έξοδο απ’ αυτήν».

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς διαλέξεων σχετικά με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την ιδιαίτερη θέση της Ελλάδας σ’ αυτήν και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει των πρόσφατων δραματικών οικονομικών, κοινωνικών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας. Θα τεθούν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και η συνακόλουθη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας αποτελούν αληθινά «μονόδρομο» ή αν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές πολιτικές απέναντι στην οικονομική κρίση (πληροφορίες).