Ο Τ. Φωτόπουλος είναι καλεσμένος του ιστορικού αναρχοσυνδικαλιστικού ισπανικού συνδικάτου CNT το οποίο φέτος κλείνει 100χρόνια ζωής και διοργανώνει τον Απρίλη σειρά διαλέξεων/συζητήσεων στη Βαρκελώνη υπό τον τίτλο:

 

«Εναλλακτικές στον καπιταλισμό: Η αυτοδιεύθυνση στο προσκήνιο».

 

Η εισήγηση του Τ. Φωτόπουλου φιλοξενείται στην ενότητα με τίτλο: «Μελέτες πάνω στην αυτοδιεύθυνση και μοντέλα για τον σοσιαλισμό και τον ελευθεριακό κομμουνισμό (ΙΙ)» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Απριλίου στις 5:15 μμ. και θα έχει τίτλο «Η Περιεκτική Δημοκρατία σαν πολιτικό πρόταγμα για μια νέα ελευθεριακή σύνθεση: θεμελίωση, προτεινόμενη κοινωνική δομή και μεταβατική στρατηγική».

 

Στην ίδια ενότητα φιλοξενούνται εισηγήσεις του Jon Bekken (4:00 μμ) και Robin Hahnel (6:30 μμ) ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων (7:45 μμ) θα επακολουθήσει διάλογος και συναγωγή συμπερασμάτων.

 

Τόπος: CCCB – Aula 1. C/ Montalegre, 5 (<M> L-3: Catalunya ó L-1 i L-2 Universitat)

 

Διοργάνωση: CeNTenario (Barcelone) Comission.

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.autogestion2010.info/

 

Συνεργασία:

Fundaciόn de Estudios Libertarios (FAL) Anselmo Lorenzo ( http://fal.cnt.es/ )

Instituto de Ciencas Economicas y de la Autogestion (ICEA) – Institute of Economic and Self-management Sciences ( http://iceautogestion.org/ )

Fundaciό d’Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes (FELLA) ( http://www.nodo50.org/fella )

 

Επίσης την Κυριακή 11 Απριλίου (ώρα 18:00) το Καταλανικό Δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση/συζήτηση πάνω στο πρόταγμα της ΠΔ με θέμα: «Το απελευθερωτικό ζήτημα σήμερα και η μετάβαση σε μια Περιεκτική Δημοκρατία» και θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εισήγηση θα γίνει στα αγγλικά ενώ θα υπάρχει μετάφραση στα καταλανικά σε υπέρτιτλους. H διεύθυνση που θα λάβει χώρα η εκδήλωση είναι, Espai Obert (c/Violant d’Hongria, 71, 1r).