Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – συζητήσεων του ελληνικού δικτύου Περιεκτικής Δημοκρατίας και του Τάκη Φωτόπουλου μες στο μήνα Ιούνιο στην Ελλάδα και προσκαλούμε όλους τους αναγνώστες και φίλους να παρευρεθούν και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές.

[1]

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ : «Ο ΡΟΛΟΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΠΟΛΗ : ΘΗΒΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ : αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας (παλαιό Δημαρχείο)

ΩΡΑ : 20:30

[2]

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ : «ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΠΟΛΗ : ΣΥΡΟΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ : αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (πρώην 1ο Γυμνάσιο Σύρου)

ΩΡΑ : 20:00

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μηχανικών Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

[3]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω έκτακτου προβλήματος, η ημερομηνία της παρουσίασης του καινούργιου βιβλίου του Τ. Φωτόπουλου «Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΗΜΙ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ή ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;» άλλαξε και αντί για την Τετάρτη 24 Ιουνίου, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος. Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία.

Ομιλία Τάκη Φωτόπουλου στην παρουσίαση του βιβλίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΗΜΙ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ή ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

ΟΜΙΛΗΤΗΣ : Την παρουσίαση του βιβλίου και εισηγήσεις για την Περιεκτική Δημοκρατία θα κάνουν οι: ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (συγγραφέας του βιβλίου), ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΧΙΩΤΗΣ (δικηγόρος, μέλος της συμβουλετικής επιτροπής του περιοδικού Περιεκτική Δημοκρατία) και ΜΕΛΗ του Ελληνικού Δικτύου Περιεκτικής Δημοκρατίας.

ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΠΟΛΗ : ΑΘΗΝΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ : αίθουσα ανταποκριτών ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 23

ΩΡΑ : 19:30

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΚΚΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ημι-ολοκληρωτική «Δημοκρατία» ή Περιεκτική Δημοκρατία;

Οι εκδόσεις Κουκκίδα ανακοινώνουν την έκδοση ενός νέου σημαντικού βιβλίου του Τάκη Φωτόπουλου για την σημερινή, διεθνή αλλά και Ελληνική, πολυδιάστατη κρίση που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου στην αίθουσα ανταποκριτών της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 23, ώρα 19.30 από τον συγγραφέα και τους Γιάννη Ραχιώτη, Νίκο Μολυβιάτη, Παναγιώτη Κουμεντάκη και Πάνο Λιβιτσάνο.

Το βιβλίο εξετάζει αρχικά την σημερινή βαθιά οικονομική κρίση, η οποία δεν είναι, βέβαια, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία του συστήματος της οικονομίας της αγοράς που καθιερώθηκε εδώ και περίπου δυο αιώνες, αλλά είναι όμως η πρώτη παγκοσμιοποιημένη κρίση, με την έννοια ότι ο παγκόσμιος χαρακτήρας της δεν είναι, όπως στον μεσοπόλεμο, απλώς αντανάκλαση της κρίσης σε κάποιες κύριες καπιταλιστικές οικονομίες, αλλά αποτελεί οργανικό και αναπόσπαστο τμήμα της ίδιας της γένεσης και εξέλιξης της. Το δεύτερο σημαντικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι πως δεν είναι μόνο οικονομική αλλά τμήμα μιας ακόμη σοβαρότερης πολυδιάστατης κρίσης: οικολογικής, πολιτικής, πολιτισμικής και γενικότερα κοινωνικής. Αυτά τα δύο θέματα, σε σχέση και με την επιδεινούμενη Ελληνική πολυδιάστατη κρίση, και την ανάγκη για ένα νέο αντισυστημικό κίνημα που θα μας οδηγήσει από τη σημερινή ημιολοκληρωτική «δημοκρατία» σε μια πραγματική Περιεκτική Δημοκρατία, στην οποία η βάση της πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας θα είναι οι δημοτικές συνελεύσεις στις συνομοσπονδιοποιούμενες τοπικές κοινωνίες, αποτελούν τα κεντρικά θέματα του βιβλίου αυτού.

 

Τάκης Φωτόπουλος

Η Παγκόσμια Κρίση, η Ελλάδα και το Αντισυστημικό Κίνημα

εκδ. Κουκκίδα

σελ. 318

ISBN: 978-960-9410-00-7

18.00 Ευρώ + ΦΠΑ